Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ani Jablonec dnes nezabodoval, prohrál s Mladou Boleslaví

V dnešním zápase se jabloneckým fotbalistům na domácí půdě nedařilo. Zatímco Boleslav poslala do sítě tři góly, z Jablonce se nepodařilo zasadit ani jeden.

Fotbalisté Jablonce v 8. ligovém kole nečekaně prohráli s Mladou Boleslaví 0:3. Severočeši podruhé za sebou nebodovali a nedokázali se dobře naladit na čtvrteční premiérový zápas ve skupině Evropské ligy na půdě Rennes. Hosty poslal do vedení v 28. minutě Tomáš Přikryl, o šest minut později dal osmý gól v ligové sezoně nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko a po pauze se trefil Ladislav Takács.

Mladá Boleslav se na soupeře bodově dotáhla v tabulce. Jablonec přitom vstoupil do zápasu lépe a téměř půlhodinu na trávníku dominoval. Doležal, čekající na 50. ligovou trefu, však v desáté minutě hlavičkoval po přímém kopu vedle a chvíli nato Masopustovu střelu vyrazil brankář Šeda. Mladá Boleslav byla 27 minut v ofenzivě neškodná a pak dvakrát během šesti minut udeřila.

V 28. minutě domácí propadli ve středu pole, Marešova tečovaná střela se šťastně odrazila k Přikrylovi, který využil podklouznutí domácího stopera Břečky a přízemní pokus poslal přesně k tyči. Hostující záložník se v lize trefil poprvé od listopadu. Ve 34. minutě Jablonec po další chybě inkasoval podruhé.

Pauschekův centr vrátil před prázdnou branku Konaté a Komličenko nemohl minout. Ruský útočník vstřelil už osmý gól v ligové sezoně a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů. Domácí se vzápětí po Takácsově zákroku na Trávníka marně dožadovali penalty. Na opačné straně mohl podruhé v zápase skórovat Komličenko, ale ve velké šanci mířil nad.

Pak se pro změnu marně dožadoval pokutového kopu hostující kouč Weber, jenž dlouho působil v Jablonci. Domácí trenér Rada po přestávce poslal místo Jovoviče na trávník druhého útočníka Chramostu, ale Severočeši se dál trápili. Po hodině hry se dostal po Hanouskově centru míč k Holešovi, ale jeho hlavičku z malého vápna reflexivně vyrazil Šeda.

V polovině druhého dějství potřetí udeřila Boleslav. Takács si po centru ve vápně pohodlně zpracoval míč a poslal jej přesně k tyči. Jablonci nebyl souzen ani jeden gól, brankář Šeda totiž vzápětí vytáhl Doležalovu hlavičku a Holeš z malého vápna překopl břevno. Šeda mezi tyčemi čaroval. Vychytal i Chramostův únik, Považancovu ránu pod břevno a Ikaunieksův pokus. Jablonec přestřílel soupeře 26:6, ale gól nedal a utrpěl v lize nejvyšší porážku od loňského října.

Autoři

Štítky fotbal, Jablonec, Boleslav, FK Baumit Jablonec, FK Mladá Boleslav, Nikolaj Komličenko, Tomáš Přikryl, Laco Takács, Evropská liga UEFA, Stade Rennais FC, Tiémoko Konaté, trávník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani Jablonec dnes nezabodoval, prohrál s Mladou Boleslaví  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.