Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan hraje na Slovácku. Můžeme se přiblížit k první šestce, hlásí asistent Holeňák

Slovan po infarktovém utkání s Mladou Boleslaví čeká tentokrát soupeř až z Uherského Hradiště. Slovácku se v tomto ročníku zatím moc nedaří a dokonce vyměnilo trenéra, v posledním kole ale vyhrálo v Příbrami 3:0, čímž se podle libereckého asistenta Holeňáka nastartovalo. Zápas začíná v 17 hodin.

Slovácko má na svém kontě zatím 12 bodů a jsou na třináctém místě tabulky. Sezonu načalo dobře když vyhrálo první tři zápasy, jenže pak přišla osmizápasová šňůra proher, kterou zastavilo až vítězství v minulém kole v Příbrami. Řadu porážek odnesl trenér Kordula, tým nyní vede Petr Vlachovský, kterého po zápase vystřídá nový trenér Svědík, který přichází z Jihlavy.

Liberec prožívá celkem dobré období, z posledních pěti utkání třikrát vyhrál a remizoval v derby. Jedinou porážku si připsal od Slavie. Velkým problémem je střílení branek, což naplno dokázal poslední zápas s Mladou Boleslaví. Slovan měl řadu gólovek, ujala se ale až střela Oršuly z 88. minuty.

Celkově se Slovanu proti Slovácku daří, z dvaatřiceti ligových utkání prohrál pouze třikrát a připsal si už osmnáct výher. Poslední vzájemný duel se odehrál na Slovácku v březnu tohoto roku. Ještě za koučování trenéra Holoubka jsme zvítězili těsným rozdílem 1:0. Vítězství Slovanu vystřelil v 8. minutě Matěj Pulkrab.

Petr Vlachovský (Slovácko) „Čeká mě poslední utkání v roli hlavního trenéra. Věřím, že svou misi na lavičce Slovácka zakončím úspěšně. Na zápas jsme se připravili zodpovědně. Soupeři se v posledních zápasech daří, těží z kvalitní defenzivní hry. Pro nás byla důležitá výhra v minulém kole v Příbrami. I když náš výkon nebyl ideální, výsledek po nepříjemné šňůře osmi porážek zvedl týmu sebevědomí."

Miroslav Holeňák (Liberec) „Očekávám, že to bude velmi těžký zápas, neboť Slovácko se teď nastartovalo v Příbrami, kde vyhrálo docela jednoznačně. I když ten zápas tak jednoznačný nebyl a rozhodlo se tam až v posledních minutách. Jsme si vědomi, že když zápas zvládneme, můžeme se zase přiblížit k první šestce. Takže jedeme na Slovácko samozřejmě vyhrát."

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Slovácko, Miroslav Holeňák, trenér, Příbram, Mladá Boleslav, Uherské Hradiště, Liberec, Matěj Pulkrab, Jihlava

Slovan hraje na Slovácku. Můžeme se přiblížit k první šestce, hlásí asistent Holeňák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.