Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan přehrál mistra, na vítězství to nestačilo. Plzeň vyrovnala jedinou střelou

Další výborný zápas odehrál Slovan Liberec, hostující Plzeň ve druhé půli jasně přehrál, měl několik šancí, jenže se opět projevila nemohoucnost v zakončení. Naopak Plzeň za celý zápas vystřelila jedinkrát na bránu a skórovala.

První půle byla poměrně vyrovnaná, i když Plzeň spíše vycházela ze zabezpečené obrany a domácí se snažili něco vymyslet. Šance si ale nakonec vypracovaly oba týmy. První vážnější příležitost měl Liberec, Breite po 18 minutách napřáhl z pětadvaceti metrů, těsně ale minul bránu.

Poté zahrozili hosté, Chorý ale Ekpaiův centr do brány nestlačil. A tak mohl změnit skóre Aarons. Ten se dostal do výhodné pozice, tu ale prováhal a nakonec střílel vedle. V závěru poločasu měly možnosti oba týmy, do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle a šance Slovanu

Do druhé půle vstoupil lépe Liberec a měl několik velmi dobrých příležitostí. Hruška jen se štěstím vyrazil zkrotil ránu Peška, poté se skvěle uvolnil Aarons, ale poslal do vápna špatnou přihrávku. Stejný hráč pak patičkou na malém vápně uvolňoval spoluhráče, míč se k němu vrátil a domácí hráč jen těsně minul branku gólmana hostí.

Další výrazný moment přišel v 64. minutě. Hejda bez možnosti hrát míč srazil unikajícího Peška. Nejprve dostal žlutou kartu, ale rozhodčí Orel si šel faul zkontrolovat na videu a nakonec výrok změnil na kartu červenou.

A Slovan přesilovku rychle využil. V 70. minutě uvolnil Ševčík Peška, který šel sám na Hrušku a nezaváhal – 1:0.

Slovan ani po gólu nepolevil, tlačil se dopředu a oslabenou Plzeň přehrával. Zvýšit mohl znovu Pešek, jeho střela v 78. minutě ale byla slabá a Hruška ji chytil. Jen o minutu později vzal míč Oscar, proháčkoval se na vápno, kde tvrdě pálil Potočný, Hruška ale s námahou vyrazil.

Šok v 84. minutě

Jenže v 84. minutě přišel šok. Plzeň se po dlouhé době dostala na půli soupeře a svou šanci bez milosti využila. Petržela našel Kovaříka a ten první střelou hostí na bránu překonal Nguyena.

Slovan i po obdrženém gólu Plzeň výrazně tlačil, Ševčíkovu ránu zblokoval Hubník, Karafiátův přímý kop chytil Hruška.

Zsolt Hornyák (Liberec) „Chtěl bych poděkovat mužstvu za charakter a předvedený výkon. Určitě velká škoda výsledku. Všichni jsme si přáli Plzeň zdolat a měli jsme k tomu dobře nastavené všechny taktické pokyny. Bohužel gólově jsme dobrý výkon nepotvrdili. Pustili jsme Plzeň v druhé půli jednou pořádně do vápna a ta z toho dokázala vyrovnat. Fotbal bývá i takový. Udělali jsme jednu chybu a soupeř nás za to potrestal. Plzeň považuji za kvalitní mužstvo, ale my jsme dnes hráli velmi slušný fotbal a hlavně druhý poločas se hrálo na jednu branku. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Hráli jsme velmi dobře, na každém postu jsme 90 minut přehráli Plzeň na plné čáře, ale bohužel výsledkem jsme to nepotvrdili."

Pavel Vrba (Plzeň) „Když budu brát průběh utkání, musíme být hodně moc spokojeni za ten bod, protože zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Nejen tím, že jsme hráli od 64. minuty v deseti, ale v druhém poločase Liberec dominoval. První poločas byl vyrovnaný. V druhém byl Liberec lepší, lépe kombinoval a my jsme měli štěstí, že jsme uhráli bod. K rozhodčím se nikdy nevyjadřuji, ani se vyjadřovat nebudu. Hráči Liberce v útočné fázi a ve středu pole byli v dovednostech lepší, kombinačně silnější, víc si dovolili. My jsme udělali individuální akci za zápas možná jen jednu při gólu, kdy se Petržela prosadil a nahrál to Kovaříkovi. Možná ještě v prvním poločase Limberský. Zápas vůbec nebyl ovlivněn reprezentační přestávkou, naopak nám přišla vhod. Liberec nám možná ukázal, že pokud nebudeme ve větším pohybu a nebudeme schopnější v určitých individuálních činnostech, tak to bude špatně. Možná je dobře, že jsme hráli proti tak těžkému soupeři. Abychom si uvědomili, že fotbal je trošku o něčem jiném, ne že přijede někam favorit a bude dominovat."

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 70. Pešek, 84. Kovařík. Žluté karty: 51. Karafiát, 67. Oscar, 90+2. Ševčík - 32. Chorý, 78. Řezník. Červené karty: 64. Hejda. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný (87. Oršula), Ševčík, Pešek – Aarons (89. Pázler)

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Ekpai (82. Petržela), Al. Čermák (65. Pernica), J. Kopic (60. Kovařík) – Chorý

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Viktoria Plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, Pavel Vrba, Zsolt Hornyák

Slovan přehrál mistra, na vítězství to nestačilo. Plzeň vyrovnala jedinou střelou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.