Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prohlédněte si model stadionu U Nisy. Autor na něm strávil 2500 hodin

Je ze dřeva, v měřítku 1:1000 a jeho autor ho stavěl tisíce hodin. Řeč je o modelu libereckého fotbalového stadionu U Nisy. Vidět ho můžete v obchodním centru Nisa. Vznikl díky tomu, že jeho autor, holandský fanoušek Holger Tribian nějakou dobu žil v Liberci.

Pro fanoušky Slovanu jde o teprve druhou možnost, jak si model prohlédnout. K vidění byl během červencových oslav šedesátých narozenin klubu. Nyní je vystaven v OC Nisa.

Autorem modelu je Holger Tribian, který se stavbě stadionů věnuje už několik let se svou manželkou Veronikou. Stadion U Nisy je už jeho čtvrtým projektem, postavil už třeba zmenšeninu stadionu v Duisburgu nebo St. Pauli.

Model stadionu je přesnou kopií toho stávajícího. „Model stadionu U Nisy je vybaven stejně jako jiné modely každou sedačkou, zábradlím a osvětlením,“ řekl autor Holger Tribian.

Postavený je především ze dřeva, ale použity jsou i další materiály. „Dřevo vypadá lépe než plasty a lépe se také transportuje, je stabilnější. Na střechu jsme použili akrylové sklo, které je průhledné. To je jediný rozdíl s originálem,“ dodal.

Model bude v obchodním centru vystaven minimálně do Vánoc, pak se opět vrátí domů k modeláři.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, model stadionu, OC Nisa, Lužická Nisa, Liberec, Duisburg

Prohlédněte si model stadionu U Nisy. Autor na něm strávil 2500 hodin  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.