Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Startuje jarní část fotbalové ligy. Slovan U Nisy přivítá Csaplárovu Příbram

Nejkraší zimní pauza v dějinách české ligy je u konce, po pěti týdnech se jde opět na fotbal. K Nise přijede Příbram, kterou Slovan pětkrát v řadě porazil. Pod Ještěd se vrací známá jména - trenéři Csaplár s Pilným, na hřiště se mohou podívat Voltr, nebo Slepička.

Slovan je zatím na sedmém místě a rád by se posunul do skupiny, která si zahraje o titul. Je ale potřeba začít střílet góly. Proto klub angažoval Libora Kozáka. Útočník s reprezentačními zkušenostmi si českou nejvyšší soutěž v téměř třiceti letech zahraje poprvé.

Kádr Liberce se přes zimu nezvykle moc nezměnil. Ze základní sestavy odešel jen Ševčík, přestoupil ale i Kerbr. Kádr vyztužil právě Kozák a také chorvatský útočník Musa. Trenér Hornyák chce také více příležitostí dávat odchovancům jako je Lehoczki nebo Vrabec.

Příbram byla celý podzim chválená za ofenzivní fotbal. V tabulce je sice až dvanáctá, na Liberec ale ztrácí jen pět bodů. V klubu od Litavky figuruje řada bývalých hráčů i trenér Slovanu. Tým vede Josef Csaplár a astistentem je liberecká legenda Bohuslav Pilný. „Budeme chtít navázat na poslední podzimní duely na hřištích soupeřů. V Liberci jsem prožil nejlepší období kariéry, takže se těším. Jako soupeř jsem na stadionu U Nisy ještě nebodoval, tak snad dojde v sobotu ke změně,” říká před zápasem v Liberci stále populární Bohuslav Pilný.

V Liberci ale může nastoupit i řada aktivních hráčů, do Příbrami v zimě přestoupil Radek Voltr, v obraně působí Milan Nitrianský a v útoku také Miroslav Slepička.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Příbram, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, Lužická Nisa, Bohuslav Pilný, Josef Csaplár, Radek Voltr, Ještěd, Libor Kozák, Miroslav Slepička, Milan Nitrianský

Startuje jarní část fotbalové ligy. Slovan U Nisy přivítá Csaplárovu Příbram  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.