Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan v Olomouci neproměnil šance a prohrál. V závěru jen snížil Kozák

Dohrávka 24. kola nejvyšší fotbalové soutěže patřila Olomouci a Liberci. Slovan vstoupil do utkání velmi dobře a měl několik šancí, z první příležitosti domácích ale inkasoval. Pak dostal ještě jeden gól a v závěru už jen snížil Libor Kozák. Libereckým se tak vzdálila skupina o titul.

V prvních minutách zápasu oba týmy bojovaly především o střed pole a nebyli jsme svědky větších šancí. První střelu vyslal zpoza vápna z voleje Oscar, avšak jeho střela byla zblokována obráncem. Zajímavou akci si pěknou kombinací připravil o pár minut později Slovan, Sýkora si vyměnil míč s Koscelníkem. Pravý obránce postupoval z úhlu směrem na Buchtu, ale ještě volil přihrávku pod sebe na Breiteho, u něho byl rychle hráč a nakonec nedošlo ani ke střele.

Olomouc po delší době také zahrozila, první šanci ještě naše obrana odvrátila na roh. Balón si vzal Zahradníček a přesným centrem našel hlavu Víta Beneše, ten se nemýlil a rozvlnil síť. V další nebezpečné situaci se ocitl Kozák, mířil k levé tyčce, Buchta vytasil skvělý zákrok.

Olomouc dala druhý gól

Slovan se snažil v úvodu druhé půle výsledek zápasu alespoň srovnat, ale Olomouc zodpovědně bránila a dostupovala naše hráče. Slovan naopak nechával v obraně okénka, jedno z nich využil Zahradníček, odcentroval, a na přední tyči našel Martina Nešpora. Útočník míč tečoval nechytatelně pod břevno. Rychle mohl odpovědět Malinský, podařilo se mu totiž zpracovat střelu Oscara a sám před brankářem zakončoval. Buchta ve skoku míč vyrazil prsty na rohový kop.

Na libereckých hráčích byla znát frustrace z dvou inkasovaných gólů, přesto se snažili ještě průběh zápasu zdramatizovat. Trenér Hornyák hrál na riziko a do hry poslal tři ofenzivní hráče: Malinského, Musu a Oršulu. Prvnímu jmenovanému se podařilo po jednom z rohových kopů vyslat bombu, která mířila těsně nad šibenici.

Kozák snížil

V 80. minutě pěkně centroval Potočný, Oršula se dostal k hlavičce, avšak míč poslal těsně nad olomouckou svatyni. Slovan se přeci jenom dočkal, z velké vzdálenosti napřáhl Karafiát, Buchtovi míč vypadl a Libor Kozák tentokrát nezaváhal, odražený balón dopravil do branky. V závěru ještě hráčům svitla naděje, protože byl na videu přezkoumáván zákrok na Kozáka, nakonec sudí penaltu nepískl. Další šanci si již Slovan nepřipsal a prohrál 1:2.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 30. Beneš, 55. Nešpor – 86. Kozák. Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Mokrusch. Žluté karty: 73. Kalvach – 50. Potočný, 66. Hybš. Diváci: 2832.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Chvátal, Beneš, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (90. Lalkovič), Houska, Kalvach, Plšek, Texl (61. Falta) – Nešpor (87. Yunis)
FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník (68. Oršula), Mikula, Karafiát, Hybš - Potočný, Breite (C), Oscar, Pešek (46. Malinský) – Sýkora (57. Musa) – Kozák

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Olomouc, FC Slovan Liberec, Libor Kozák, SK Sigma Olomouc, Vít Beneš, Martin Nešpor, buchta

Slovan v Olomouci neproměnil šance a prohrál. V závěru jen snížil Kozák  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.