Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kozák opět pálil. Slovan porazil Zlín těsně 1:0

Libor Kozák se libereckým fotbalistům vyplácí. Na jaře skóroval už počtvrté a rozhodl o výhře Slovanu 1:0. A to se trefil v devadesáté minutě ještě jednou, gól byl ale po konzultaci s videorozhodčím odvolán.

V desáté minutě předvedl Liberec pěknou akci. Hybš sklepl do běhu Peškovi, který na malém vápně hledal Kozáka, těsně před ním ale míč odkopl hostující obránce.

Liberec byl i nadále aktivnější a ve 22. minutě šel do vedení. Potočný poslal do vápna centr, který si stáhl Kozák a krásnou ranou poslal míč o tyč do sítě – 1:0.

Rána Karafiáta

I další šance měli domácí. Po půlhodině pálil z přímého kopu Karafiát a v nastavení mohl hned dvakrát skórovat Pešek. Nejprve se dostal k hlavičce na malém vápně, jeho slabší pokus ale Rakovan chytil. A o pár vteřin později se dostal k míči na velkém vápně, po jeho střele byl ale opět úspěšnější hostující brankář. 

Do druhé půle vstoupil aktivněji Zlín, Slovan se soustředil na obranu a rychlé brejky. Po deseti mintách měli hosté největší možnost. Čanaturašvili se po rohu dostal ke střele, kterou mu jeden z bránících hráčů zblokoval mimo bránu.

Neuznaný gól

Liberečtí pak hosty do žádných šancí nepouštěli, naopak sami mohli útočit do otevřenější obrany. A tak mohl rozhonout opět Kozák. V 90. minutě překonal Rakovana, jenže se zkoumalo video a videorozhodčí viděl ofsajd. 

V tříminutovém nastavení měl Zlín velký závar, domácí obrana ale nebezpečí zažehnala.

Zsolt Hornyák (Liberec) „Děkuji mužstvu za bojovnost a za to, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce. Tři body nám utíkaly v minulých zápasech, kdy jsme byli dominantní. Dnes jsme po bojovném výkonu zaslouženě vyhráli i jsme se na vítězství nadřeli. Rozdělil bych to na dva poločasy. V prvním jsme byli naprosto dominantní, dobře jsme kombinovali. Po krásné akci Kozáka jsme se dostali do vedení, škoda, že na konci poločasu Pešek neskóroval hlavou na 2:0. To by nás uklidnilo. Do druhého poločasu jsme vstoupili trochu nervózně a přizpůsobili jsme se soupeři. Trošku mi vadilo, že jsme přestali kombinovat ve středu pole. Může za to i nepřítomnost zraněného Sýkory, hráli jsme na tři defenzivní hráče uprostřed, což není naším zvykem. Když přišel Nešický, naše hra se trošku změnila. V závěru jsme zase měli navrch, dali gól, bohužel video ukázalo, že to byl ofsajd. Jsem spokojený víc s výsledkem než s hrou."

Roman Pivarník (Zlín) „Nezasloužili jsme si prohrát. Věděli jsme, že nás čeká hodně složitý zápas, Liberec je běhavé mužstvo s vysokým presinkem. Dokázali jsme kombinovat, ve středu pole jsme neměli problémy s odraženými balony. Bohužel jsme jednu akci nepohlídali a inkasovali jsme z ní gól. Nechali jsme Kozákovi dost prostoru, aby vstřelil gól. První poločas nebyl z naší strany tak odvážný, jak by měl být. Ve druhém jsme začali hrát více dopředu, presovat a to se nám dařilo. Ale pak jsme se zbytečně zbavovali balonů. Terén nebyl tak kvalitní, takže z toho pramenila řada nepřesností. Ve druhém poločase jsme se ale hodně zlepšili, snažili se tlačit do vápna, bohužel se nám nepodařilo dát gól. Je to škoda."

Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (1:0)

Branka: 22. Kozák. Rozhodčí: Královec – Hájek, Poživil. Žluté karty: 8. Mara, 67. Bartošák, 79. Nešický, 81. Matějov. Diváci: 3348. 

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Vukliševič, Karafiát, Hybš – Potočný (66. Koscelník), Oscar, Mara (58. Nešický), Pešek (81. Malinský) – Breite (C) – Kozák

FC Fastav Zlín: Rakovan – Holík, Buchta (C), Hlinka, Bačo, Bartošák (83. Vyhnal) – Čanturišvili (66. Jakubov), Hronek, Podio, Džafič (46. Matějov) – Poznar

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Fortuna liga, Zlín, Libor Kozák, FC Slovan Liberec, PSG Zlín, Bílí Tygři Liberec, FC Fastav Zlín, Matějov, Zsolt Hornyák, Roman Pivarník

Kozák opět pálil. Slovan porazil Zlín těsně 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.