Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ligové derby po padesáté. Slovan přivítá Jablonec ve speciálních modrých dresech

Čtvrtstoletí spolu v první lize válčí Liberec a Jablonec. Tradiční derby se hraje od roku 1994, kdy Slovan v Jablonci remizoval. Od té doby se odehrála řada památných zápasů, lidé viděli obraty i hattricky. Jablonec dosud v Liberci vyhrál jen jednou, v neděli od 15.30 bude chtít přidat druhé vítězství.

Slovan na Slavii přišel o Libora Kozáka, který dostal čtvrtou žlutou kartu. „Nebudeme si nic nalhávat, je jedním z lídrů mužstva. Hlavně na hrotu je skvělý,” lituje jeho ztráty trenér Zsolt Hornyák. Podle něj dostane příležitost Petar Musa. „Dostane šanci a věřím, že ho adekvátně nahradí. Půjde hlavně o kvalitní týmový výkon,” dodal trenér.

Mírným favoritem bude Jablonec, který má o devět bodů v tabulce více. Liberec ale má výhodu domácího prostředí. Podle Hornyáka se ale rozdíly v derby mažou. „Jde o lokální derby, které nemá favorita. Jablonec hraje ofenzivně, což by nám mohlo vyhovovat. Bude to kvalitní zápas," uvedl Hornyák.

Domácí se představí v modré sadě dresů, připravené speciálně na derby. „Ještě jsme je neviděli, ale jsme rádi, že budeme mít i modrou sadu. Ke klubu patří a nám se v nich hraje dobře, takže se na ně těšíme," poznamenal kapitán Radim Breite.

Podzimní vzájemný zápas v Jablonci skončil bezbrankovou remízou, odveta startuje U Nisy v neděli v 15:30.

Derby a čísla

  • Nejčastější výsledek: 1:0 (6x)
  • Nejvíce gólů: 6 (3:3 v sezoně 2002/2003)
  • Celkem gólů: 113 (2,3 gólu na zápas)
  • Nejlepší střelec: David Lafata (7 gólů)

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky SLovan Liberec, Fortuna liga, Jablonec, derby, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Zsolt Hornyák, SK Slavia Praha, Libor Kozák, David Lafata, Radim Breite

Ligové derby po padesáté. Slovan přivítá Jablonec ve speciálních modrých dresech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.