Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan už má nového trenéra, tým povede Pavel Hoftych

Po poměrně překvapivém odchodu slovenského trenéra Zsolta Hornyáka povede Slovan nový kouč. Stane se jím dvaapadesátiletý Pavel Hoftych, který naposledy pracoval jako generální manažer v Trnavě, před tím vedl jako trenér třeba Bohemians. Hoftych už se s klubem dohodl na podmínkách a podepsal smlouvu.

„Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu," řekl po podpisu smlouvy Pavel Hoftych.

Za výhodu považuje, že v klubu řadu lidí zná. „Z bývalých spoluhráčů například Míru Holeňáka, v Chebu jsem hrál se Zdeňkem Koukalem. V kontaktu jsem byl například s Márou Čechem nebo Petrem Papouškem, trenérskou licenci jsem studoval s Petrem Myslivcem nebo Jiřím Kaiserem Je to dobrý základ pro to, abych se v novém prostředí rychle zadaptoval a poznal ho," dodal.

Času na poznání týmu moc nemá, už v pondělí začíná příprava. „Musíme ještě nějaké věci dodělat. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla,“ doplnil Hoftych.

Pavel Hoftych

Pavel Hoftych se narodil 9. května 1967 v Ústí nad Labem. Jako hráč působil i v Chebu, Slušovicích a Zlínu, kde začínal i trenérskou kariéru jako asistent Vlastislava Marečka. V roce 2006 se tam pak stal hlavním koučem. Později trénoval i Bohemians, Trnavu a České Budějovice. Následně přešel k českým mládežnickým reprezentacím.

Od léta 2016 působil jako generální manažer v Trnavě, s níž v loňském roce ve spolupráci s trenérem Radoslavem Látalem slavili slovenský titul a postup do skupinové fáze Evropské ligy. Nyní se vrací k trenérské práci a stává se novým trenérem Slovanu Liberec.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, trenér, Pavel Hoftych, FC Slovan Liberec, FC Spartak Trnava, Bohemians 1905, Zsolt Hornyák, Cheb, Zdeněk Koukal, Petr Papoušek, Evropská liga UEFA

Slovan už má nového trenéra, tým povede Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.