Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budou hrát jablonečtí fotbalisté na libereckém stadionu? V případě postupu do Evropské ligy ano

Nové zastřešení hlavní tribuny na fotbalovém stadionu U Nisy v Liberci se možná bude budovat až na jaře příštího roku. Záleží to na tom, jak si povedou fotbalisté Jablonce a Mladé Boleslavi v předkolech Evropské ligy. Pokud postoupí, budou hrát v Liberci a oprava se odsune.

„Pokud by postoupili do základní části, tak by hráli u nás a museli bychom práce přesunout na jaro," řekl ředitel Slovanu Libor Kleibl. Fotbalový stadion patří městu. Práce si vyžádají přes sedm milionů korun. Firmu, která je provede, radnice vybrala v soutěži minulý týden.

Nemají vhodné stadiony

Liberecká radnice původně plánovala, že dosluhující zastřešení se vymění ještě letos. Jablonec či Mladá Boleslav ale nemají podle Kleibla pro základní skupinu Evropské ligy stadiony s dostatečnou kapacitou. „Je stanovena 8000 diváků, tu nemají. Takže pokud jim UEFA nedá výjimku, jakože loni Jablonci dala, ale dvakrát po sobě ji asi těžko získají, tak budou muset hrát u nás," dodal ředitel Slovanu. V takovém případě by se letos dělaly jen přípravné práce a zastřešení by se měnilo až na jaře.

Pokud ani jeden z týmů do Evropské ligy nepostoupí, oprava se stihne na podzim. „Týkalo by se to asi jen tří našich zápasů, na podzim jsou tři reprezentační přestávky," uvedl Kleibl. Po dobu prací by diváci na hlavní tribuny nesměli. „Řešení pro držitele permanentek máme. Přesunuli bychom je na severní tribunu. Máme tam pro ně blokovaná místa," dodal ředitel klubu. Na využití zázemí uvnitř hlavní tribuny podle něj stavební práce nakonec nebudou mít vliv.

Koroze konstrukcí

Zastřešení hlavní tribuny je třeba vyměnit kvůli korozi ocelových nosných konstrukcí. Radnice tím chce předejít možné havárii. Nové zastřešení by mělo zajistit i více světla pro trávník, protože v jeho přístupu na celou hrací plochu nyní střecha brání. „Trávník v té části vypadá rozhodně hůř než ve zbytku hřiště," řekl již dříve náměstek primátora Jiří Němeček (ANO). Část střešní krytiny proto nahradí prosvětlovací tabule.

Hlavní tribuna s více než 2000 míst k sezení se stavěla v polovině 90. let minulého století, naposledy byla upravena před dvěma lety. Tehdy se za 5,3 milionu korun modernizovalo vnitřní zázemí, aby splňovalo podmínky pro pořádání evropských zápasů. I tehdy rekonstrukci zaplatil liberecký magistrát jako majitel stadionu.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky fotbal, Liberec, stadion, jablonec, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, FK Mladá Boleslav, jaro, fotbalista, Lužická Nisa, UEFA, ANO 2011, Jiří Němeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou hrát jablonečtí fotbalisté na libereckém stadionu? V případě postupu do Evropské ligy ano  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.