Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Komise rozhodčích: Kačaraba neměl dohrát, při penaltě Liberce fauloval Malinský

Tohle fanoušci Slovanu rádi neuslyší, komise rozhodčích oznámila, že během emotivního utkání mezi Libercem a Spartou udělal rozhodčí Julínek tři hrubé chyby, nejprve nedal druhou žlutou stoperu Kačarabovi po zákroku na Tetteha, špatně nařídil penaltu proti Liberci a nesprávně odpískal také penaltu proti Spartě. O možných červených pro obránce Radakoviče a Hancka komise rozhodčích žádné info nedala, v těch případech tedy rozhodčí postupoval správně.

K první chybě rozhodčího Julínka došlo ve 42. minutě. Kačaraba, terý už hrál se žlutou kartou, ostře zajel do Tetteha, ale vyvázl bez druhé žluté. A to byla chyba, domácí stoper měl jít podle komise rozhodčích ven.

V 51. první minutě pak Julínek odpískal penaltu po zákroku na Sáčka, tento omyl ale napravil videorozhodčí a kopal se přímý volný kop. Pro komisy ale přesto jde o chybu.

ČTĚTĚ TAKÉ: Videorozhodčí ztratil důvěryhodnost, hlásil trenér Sparty

A třetí situace přinesla asi nejvíce zlé krve. V 54. minutě se Julínek podle komise dopustil chyby tím, že po přezkumu u videa nařídil penaltu pro Liberec. „Přestupku se dopustil domácí hráč  č. 6. V této situaci pochybil i VAR utkání Jiří Adam (nikoliv Ondřej Ginzel, jak je opakovaně nesprávně uváděno v médiích), který situaci nesprávně vyhodnotil jako pokutový kop a poslal rozhodčímu na hrací plochu pouze jeden záběr k přezkumu této situace,“ zaznělo ve vyjádření komise.

Podle komise ale VARv tu chvíli vůbec posílat záběry na přezkum neměl, protože rozhodčí nechal pokračovat ve hře a nenařízení pokutového kopu nebylo zjevnou chybou rozhodčího.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Sparta, fotbal, rozhodčí, penalta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, Jiří Adam

Komise rozhodčích: Kačaraba neměl dohrát, při penaltě Liberce fauloval Malinský  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.