Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potočný byl hlavním strůjcem obratu, nataženému svalu navzdory

Ve středu si v domácím poháru Roman Potočný natáhl stehenní sval, přesto do dnešního utkání 11. ligového kola s Českými Budějovicemi při početné absenci libereckých fotbalistů nastoupil a byl klíčovým hráčem. Nejprve vyrovnal na 2:2, před třetím gólem poslal míč z rohu na skórujícího Petara Musu a pak se po faulu na něj kopala penalta, z níž Kamso Mara uzavřel výsledek na 4:2.

Potočný si v 77. minutě sám řekl o střídání. „Táhnul mě sval od středečního poháru, ale dalo se s tím hrát. V závěru zápasu jsem to už ale cítil hodně, bylo lepší střídat," řekl novinářům.

Jeho gól na 2:2 označil liberecký kouč Pavel Hoftych za jeden z klíčů k výhře. „Před zápasem si říkáme, že bychom dnes už dali rádi více gólů, vedeme a pak přijde... Jak to říct? Šílených pět minut, které nemohu pochopit. Nikdo jsme tomu nevěřili, co se děje. Naštěstí jsme stihli do poločasu ještě vyrovnat. Ještěže jsme neprohrávali dlouho," uvedl Potočný.

V 53. minutě při rohu, po kterém asistoval na třetí gól, poprvé pocítil výraznější bolest ve zraněném svalu. „Byl jsem rád, že jsem to před branku vůbec dokopnul. Ale o to lepší to byl pocit, když jsme znovu vedli," pochvaloval si.

Klíčovou roli sehrál i v 70. minutě, před penaltou, kdy ho rukou ve vápně srazil obránce Jiří Kladrubský. „Vlastně ani jeden nevíme, jak k tomu došlo. Oba jsme couvali," uvedl Potočný.

Liberec vyhrál po třech kolech a posunul se na osmé místo. „Máme radost kvůli lidem, že jsme konečně dali více branek, třeba je výsledek více naláká na další utkání. Ale nutno říct, že hra Českých Budějovic nám dnes vyhovovala. Přijely hrát fotbal, na což možná doplatily," dodal osmadvacetiletý ofenzivní záložník.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky fotbal, Roman Potočný, Slovan Liberec, Dynamo, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Hoftych, FC Slovan Liberec, Jiří Kladrubský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potočný byl hlavním strůjcem obratu, nataženému svalu navzdory  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.