Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Derby bez vítěze. Po přestřelce v úvodu druhé půle si oba týmy body rozdělily

Zápas dvou rozdílných poločasů nabídlo dvaapadesáté podještědské derby. V tom prvním se nehrál pohledný fotbal a domác nakoneck prohrávali, když se trefil Sýkora. Druhé dějství al přineslo řadu šancí a také další tři branky. A když v posledních sekundách z malého vápna hlavou přestřelil Potočný, rozdělily si oba týmy body,

První půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Hrálo se především mezi šestnáctkami. Lepší ale byli hosté. Ve 36. minutě trefil Jovovič tyč a v závěru půle šel do vedení, když si na Krobův centr naskočil osamocený Sýkora – 0:1.

Vstup do druhého poločasu se ale podařil domácím, kteří po pěti minutách vyrovnali. Na Hybšův centr dosáhl Mikula. Jenže hosté Liberec během minuty zmrazili, domácí ještě nejspíš slavili, když se Jablonec na několik doteků dostal až k bráně a Kratochvíl ve skluzu zakončil – 1:2.

Domácí se ale nesložili, brzy pálil Mara, o minutu později šel sám na Hladkého Hybš, ale neprostřelil. O další minutu později, tedy v 57. ale už se U Nisy opět slavilo. Pešek dostal krásnou přihrávku od Baluty a nakonec procpal míč do sítě – 2:2.

Nadále se hrálo nahoru dolů a domácí měli více možností, v 67. minutě Baluta centroval a Potočný hlavou přestřelil. Postupně šancí ubylo, až.v 84. mninutě nebezpečně Pálil zpoza vápna Pilík, ale minul.

V nastavení kopali domácí standardku z blízkosti vápna, míč si postavil Potočný, ale bránu přestřetlil. A stejný hráč mohl v posledních sekundách rozhodnout, hlavou ale z malého vápna přestřelil.

Pavel Hoftych (Liberec) „První poločas nám vůbec nevyšel podle představ. Chtěli jsme hrát rychle nahoru, místo toho jsme hráli pomalu dozadu. Byli jsme všude o krůček později a hlavně tam nebyla aktivita nahoru. Z našich 60 přihrávek jsme 58 zkazili. Ještě nás v závěru poločasu potrestal hlavičkou skoro nejmenší muž na hřišti Sýkora. V kabině jsme si některé věci vyříkali, chtěli jsme donutit hráče, abychom byli aktivnější. Poslali jsme do hry Oscara, který přinesl něco nového do zápasu. Celkem rychle jsme vyrovnali po krásné brance Mikuly, bohužel hned za minutu po naší krátké nekoncentrovanosti si vzal soupeř vedení zpět. Potom Pešek s Balutou táhli většinu našich akcí, Péša to výborně vyřešil a dal na 2:2. V závěru utkání jsme měli dva trestné kopy, které se daly vyřešit líp. A hlavně krásná akce Malinského s centrem na Potočného mohla v 90. minutě skončit dokonalým obratem a šachmatem. Bohužel Poty to netrefil, stačilo dát koníčka. Brána byla prázdná, mohli jsme vyhrát. Druhý poločas aspoň přinesl dobrý fotbal. Máme takovou sezonu, že většinou jdeme do handicapu a pak něco dotahujeme. Dnes to bylo dvojité. Bod bych bral, kdybychom neměli v závěru tutovku. Takhle převažuje zklamání."

Petr Rada (Jablonec) „Na jednu stranu jsem zklamaný, na druhou spokojený. V prvním poločase jsme kontrolovali hru, byli jsme lepší, ale nebyly z toho velké závary před brankou domácích. Přesto jsme nastřelili tyčku a dali ve 44. minutě branku. S prvním poločasem jsem byl spokojený. Do druhé půle jsme chtěli jít se stejnou taktikou. Klíčový moment pro domácí byl asi příchod Oscara, který přinesl oživení, bylo vidět, že je to kreativní hráč, nebojí se hrát. To nám začalo dělat problémy a byli jsme potrestaní po centru ze strany, podobném jako jsme měli v prvním poločase my. Než domácí stačili ožít, potrestali jsme je z protiútoku po krásné akci. Taková situace by měla s domácími zatřást, ale oni pořád hráli. Srovnali ze situace, u které jsme měli na to, abychom ji vyřešili. Pak už to bylo bojovnější. Naší největší šancí byla Pilíkova střela těsně vedle. V Liberci často padají góly v závěru, největší šanci měl Potočný. Nakonec z toho vyšla remíza, pro nás je to plusový bod. Hodně si ho ceníme. Bylo to dobré utkání, derby mělo náboj. Z 80 procent jsem s výkonem spokojený."

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:2 (0:1)

Branky: 51. Mikula, 57. Pešek - 44. Sýkora, 52. Kratochvíl. Žluté karty: 69. Baluta - 61. Krob, 72. Hübschman. Rozhodčí: Pechanec - Koval, Vlček. Diváci: 5555.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš - Karafiát (46. Oscar), Mara - Pešek (72. Malinský), Baluta, Potočný - Kuchta (78. Yu)
FK Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman (C) - Jovović (76. Pilík), Kratochvíl, Považanec (74. Kubista), Sýkora - Doležal

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Jablonec, derby, fotbal, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Petr Rada, Pavel Hoftych

Derby bez vítěze. Po přestřelce v úvodu druhé půle si oba týmy body rozdělily  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.