Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slavia U Nisy nepřipustila komplikace. Z Liberce veze třígólovou výhru

Liberečtí fotbalisté tentokrát na Slavii nevyzrál. Hosté šli brzy do vedení a po dvaceti minutách vedli 2:0. Utkání si pak víceméně hlídali a nakonec zvítězili 3:0.

Úvod utkání byl poměrně opatrný, jenže už v osmé minutě šli hosté z první vážnější šance do vedení. Domácí obrana nedokázala odvrátit balón, ke kterému se dostal Stanciu a posadil ho na hlavu Škody – 0:1.

Ve 14. minutě měli hosté další dobrou šanci. Olayinka krásně uvolnil Bořila, jeho ránu ale zblokoval Kačaraba a další ránu pak zkrotil Nguyen.

Stoprocentní možnost měla Slavia po dvaceti minutách. Ševčík se uvolnil přes Mikulu a na vápně našel Součka, toho ale tváří v tvář vychytal Ngyuen.

Další šancí už ale slávisté nepohrdli. Olayinka nacentroval na Škodu, ten sklepl pro Traorého a ten se nemýlil – 0:2.

V 35. minutě mohl zčistajasna Liberec snížit. Nguyen výborně vykopl balon, ke kterému se dostal Malinský a běžel sám na Koláře, hostujícího gólmana ale nepřekonal. Další dvě zakončení předvedli domácí ze dvou následujících rohů, Kolář byl ale pozorný.

Ve 37. minutě Kacharaba ve vápně podkopl Bořila. Hrálo se dál, rozhodčí Zelinka ale nakonec přerušil hru a šel se poradit s videem. A to potvrdilo faul. Kopala se penalta. Míč si vzal Souček, Nguyen ale jeho ránu doprostřed brány vyrazil.

Do druhé půle nastoupil Slovan aktivně, měl i několik příležitostí a jeho tlak vyvrcholil střelou Peška, kterou za Koláře odvracel Kúdela. Jenže v době největšího tlaku domácích udeřila Slavia. Stanciu si dvakrát vyměnil míč se Ševčíkem a právě exliberecký záložník obešel Nguyena a dal už na 0:3.

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 8. Škoda, 24. Traoré, 74. Ševčík. Žluté karty: 28. Hybš, 39. trenér brankářů (Marek Čech), 43. Potočný, 45+3. Mikula, 63. Karafiát. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík. Diváci: 5326.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Mikula, Mara (79. Yu) - Malinský (90. Gembický), Breite (C), Pešek (85. Dordić) - Potočný
SK Slavia Praha: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil - Souček - Ševčík, Traoré (78. Provod), Stanciu, Olayinka (64. Masopust) - Škoda (C) (70. Van Buren)

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Slavia praha, fotbal, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, Lužická Nisa, Marek Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia U Nisy nepřipustila komplikace. Z Liberce veze třígólovou výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.