Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Slovanu naráz odchází šestnáct podzimních branek. Slavia si stahuje Musu, Potočný míří do Baníku

Celou zimní přípravu zatím držel Slovan kádr pohromadě. Bylo to až nezvyklé. A teď během pár hodin najednou přichází o dva hráče, kteří na podzim nastříleli dohromady šestnáct ligových gólů. Petara Musu si z hostování předčasně stahuje Slavia. Roman Potočný se už dnes připojí k novým spoluhráčům z Baníku na soustředění na Maltě.

Přestup Potočného se tak trochu čekal. Hráčovi po sezóně končila smlouva a klub tak měl poslední šanci získat zajímavé odstupné. Mluvilo se dokonce o Spartě, nakonec je to ale Baník, který má s novým trenérem Kozlem problémy v ofenzivě, a to právě z křídelních pozic. Devět podzimních gólů Potočného tak Ostravské zaujalo. Sám hráč má za svými novými spoluhráči podle deníku Sport zamířit už dnes na zahraniční soustředění.

„V Liberci jsem byl moc rád, ale po téhle půlsezóně, kdy jsem dal devět gólů, jsem cítil, že se chci posunout, protože už by ta šance třeba nemusela přijít. Baník o mě projevil velký zájem a mě lákala nová výzva," řekl Roman Potočný.

Druhý odchod je ale hodně překvapivý. Slavia si totiž stáhla vytáhlého chorvatského forvarda Petara Musu, který na podzim zaujal sedmi góly. Původně měl pod Ještědem zůstat až do konce ligového ročníku, Pražané se ale rozhodli produktivního hráče stáhnout už nyní. Do útoku jim zbývali pouze Tecl s Jusúfem, kteří mají za podzim dohromady jedinou branku. „Petar Musa končí hostování v Liberci a odletí zítra se Slavii do Portugalska,“ oznámil Jaroslav Tvrdík v úterý večer na twitteru.

Slovan si tak musí poradit hned s dvojím odchodem. Místo Potočného mohou hrát Pešek a Malinský, místo Musy tak nejspíš dostanou více příležitostí Kuchta a také nováček Rondić, který zatím v přípravě pálí.

Ohodnoť článek

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Potočný, musa, Karviná, Baník, FC Slovan Liberec, Roman Potočný, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, podzim, AC Sparta Praha, Jaroslav Tvrdík, Portugalsko, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovanu naráz odchází šestnáct podzimních branek. Slavia si stahuje Musu, Potočný míří do Baníku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.