Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan opouští kapitán. Radim Breite přestupuje do olomoucké Sigmy

Pod trenérem Hoftychem se postupně vytrácel ze sestavy, po prvním jarním kole, kdy Slovan vyhrál na Spartě a on se nedostal na hřiště ani jako střídající hráč, podle klubu projevil zájem odejít. Dosavadní kapitán Slovanu Radim Breite teď přestupuje do Sigmy, kterou o víkendu čeká právě Sparta.

Breite byl druhým služebně nejstarším hráčem Liberce. Pod Ještědem odehrál 117 utkání a vstřelil deset branek a přidal pět asistencí. „Vzhledem k vysoké konkurenci uprostřed zálohy, kde máme k dispozici vícero kvalitních hráčů, včetně zahraničních reprezentantů, nebyla vytíženost Radima Breiteho taková, jakou by si představoval, a po zápase na Spartě projevil zájem odejít, čemuž jsme se rozhodli vyhovět," řekl k transferu trenér Pavel Hoftych.

Přestup se nakonec upekl velmi rychle. „Sigma projevila největší zájem a akceptovala naše podmínky. Děkujeme Radimovi za odvedené služby a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ dodal sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Radim Breite přišel do Liberce v únoru 2016 z Teplic, opačným směrem za něj tehdy zamířil Daniel Soungole. V týmu se postupně vypracoval až na kapitána, ale v probíhající sezóně se už ne vždy vešel do základní sestavy, jako tomu bylo i v prvním jarním duelu, kdy jsme zvítězili na půdě pražské Sparty. Poslední ligový zápas za Slovan odehrál v prosinci proti Karviné (3:0) a připsal si při něm gól.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Radim Breite, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, Pavel Hoftych, FK Teplice, Zdeněk Koukal, MFK Karviná, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan opouští kapitán. Radim Breite přestupuje do olomoucké Sigmy  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.