Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalisté Liberce porazili Bohemians 3:1 a atakují první šestku

Fotbalisté Liberce zvítězili ve 22. kole první ligy nad Bohemians 3:1. Slovan navázal na úvodní jarní výhru na Spartě a atakuje umístění v první šestce tabulky. Domácí poslal v 16. minutě do vedení Kamso Mara, ve 27. minutě sice srovnal Jakub Nečas, ale poté dvěma góly rozhodl Jan Kuchta. Bohemians venku v této ligové sezoně získali jen dva body a nenavázali na vítězství 1:0 nad Slavií z minulého kola.

Liberec začal aktivně a po čtvrthodině otevřel skóre. Hostující brankář Le Giang při snaze odvrátit vysoký nákop od Baluty nešikovně zasáhl do hlavy domácího Kuchtu a Mara s přehledem proměnil penaltu střelou pod břevno.

V 26. minutě mohl po chybě obrany Bohemians zvýšit Kuchta, ale Le Gianga nepřekonal a Pražané poté z první šance srovnali. Po zpětné přihrávce se z hranice malého vápna prosadil pohotový Nečas a trefil se poprvé v této ligové sezoně.

Domácí si ale brzy vzali vedení zpět. Mara vysunul na hraně ofsajdu nabíhajícího Kuchtu a ten prostřelil Le Gianga. Třiadvacetiletý útočník dal první ligový gól v libereckém dresu. Vzápětí mohl přidat další branku Baluta, ale Le Giang tentokrát zasáhl.

Pět minut po přestávce už Severočeši slavili potřetí. Po přihrávce od Malinského a Bederkově zaváhání se prosadil znovu Kuchta. Domácí útočník dal poprvé v kariéře dva góly v jednom ligovém utkání a oslavil tím čerstvý přestup do Slovanu ze Slavie.

V tu chvíli už začínalo být jasné, že Bohemians nevyhrají ani svůj 18. ligový duel v Liberci. V 58. minutě se hosté marně dožadovali penalty za údajnou ruku, a když už v 80. minutě dostali míč do sítě, odpískal předtím rozhodčí Orel útočný faul. V hektickém závěru se neprosadili ani střídající Mosquera, který posílil "Klokany" v týdnu, a domácí Pešek s Rondičem.

Pavel Hoftych (Liberec) „Viděli jsme minulý týden zápas Bohemky. Hrála velmi dobře a porazila Slavii. Dali jsme rychlou branku z penalty, myslím, že to byla chyba gólmana. Ale musím pochválit i Kuchtu, který šel důsledně za balonem. Pak jsme právě Kuchtou mohli zvýšit, ale nedali jsme. Soupeř následně dokázal využít naší chyby a krásně to uklidil na 1:1. Ale my jsme se neustále snažili hrát ofenzivně a do poločasu jsme přidali další branku. Ve druhém poločase jsme po zaváhání soupeře a důrazu zvýšili na 3:1. Pak bych řekl, že převzal otěže soupeř, který je velmi silný v odražených balonech a druhých míčích. Jsme rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce proti z mého pohledu velmi kvalitnímu soupeři."

Luděk Klusáček (Bohemians) „Myslím, že Liberec zvládl utkání díky lepší produktivitě. Myslím, že ve hře jsme nebyli úplně horší. Nesmíme ale udělat takové laciné chyby, dvakrát jsme Liberec zbytečně pustili do vedení. Pak v závěru i přes takovou nějakou herní převahu jsme si vypracovat úplně vyložené šance nedokázali, byly to jen takové nějaké náznaky. Nedotáhli jsme to do konce, díky tomu Liberec vyhrál zaslouženě."

Slovan Liberec - Bohemians Praha 3:1 (2:1)

Branky: 17. Mara (pen.), 36. a 50. Kuchta - 27. Nečas. Žluté karty: 51. Kuchta, 78. Baluta - 46. Jindřišek, 52. Bederka, 70. Keita, 77. Köstl, 82. asistent trenéra E. Brabec. Rozhodčí: Orel - Vodrážka, Leška. Diváci: 3999

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Chaluš, Karafiát, Hybš - Alibekov (66. Hromada), Mara - Malinský, Baluta (86. Beran), Pešek - Kuchta (55. Rondić)

Bohemians 1905: Lé Giang - Köstl, Hůlka, Šmíd - Hronek (73. Bartek), Bederka, Jindřišek (C), Vaníček (79. Mosquera), Schumacher - Puškáč, Nečas (46. Keita)

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, 22. kolo, Liberec, Bohemians 1905, Bílí Tygři Liberec, Jan Kuchta, Jakub Nečas, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, fotbalista, FC Slovan Liberec, Pavel Hoftych, Luděk Klusáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Liberce porazili Bohemians 3:1 a atakují první šestku  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.