Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan na Slovácku zvládl penalty a postoupil do semifinále domácího poháru

Za 120 minut hry neviděli diváci v rámci čtvrtfinále domácího poháru mezi Slováckem a Slovanem ani branku. Vše jim tak vynahradil penaltový rozstřel, ve kterém se ale radovali hosté z Liberce. Rozhodující penaltu proměnil Malinský, dvě rány domácích zneškodnil Nguyen, který přišel do hry speciálně na pokutové kopy.

Úvod utkání patřil aktivnějším domácím. Nadějnou možnost měl v čtvrthodině Petržela a o pět minut později Sadílek, ani jeden ale zakončit nedokázal. Postupně se ale víc a víc připomínal Liberec. Po půl hodině dobře pálil Pešek a poté dorážel Hromada. I nadále měl Liberec více ze hry, do šaten se šlo ale za stavu 0:0.

Také v druhé půli byl gólu o něco blíže Liberec, i když velké šance chyběly. To se změnilo až v 77. minutě se na vápně opřel do míče Malinský a jeho rána trefila břevno domácí brány. Do konce hrací doby ale gól nepadl a šlo se do prodloužení.

V 98. minutě branka padla, domácí se ale radovali předčasně. Míč po závaru doklepl do sítě Kadlec, už před tím se ale mával ofsajd.

Ani v druhé polovině prodloužení ale gól nepadl a o vítězi tak musely rozhodnout penalty. V závěru prodloužení zaujal Liberec, který vystřídal gólmany, na pokutové kopy se tak do brány postavil Nguyen.

V první sérii proměnil nejprve liberecký Mara i domácí Daníček. Druhou sérii začal proměněnou penaltu Pešek, jeho protějšek Havlík ale nedal. Ve třetí sérii neproměnil ani Chaluš, jenže neúspěšný byl i domácí Dvořák, po třech sériích tak byl stav 2:1 pro Liberec.

Ve čtvrté sérii se radoval Karafiát, ve hře ale domácí udržel Juroška a snížil na 3:2. Postup tak měl ve svých rukách Tomáš Malinský, který proměnil a poslal Slovan do semifinále.

Slovácko - Slovan Liberec 0:0 na penalty 2:4

Žluté karty: 45. Kliment, 56. Kadlec, 82. Hofmann, 102. Dvořák - 39. Hybš, 43. Malinský, 60. Mikula. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. Diváci: 3043

Slovácko: Trmal - Juroška, Hoffman, Kadlec, Reinberk - Daníček (C) - Petržela (107. Kohút), Sadílek (84. Dvořák), Havlík, Zahustel (87. Jurečka) - Kliment (65. Zajíc)

FC Slovan: Knobloch (118. Nguyen) - Mikula (C) (100. Fukala), Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada (67. Beran), Mara - Malinský, Alibekov (101. Kačaraba), Pešek - Kuchta

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Slovácko, pohár, FC Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Malínský, semifinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan na Slovácku zvládl penalty a postoupil do semifinále domácího poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.