Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan porazil Opavu. Znovu řádil dvougólový Kuchta

Jan Kuchta se po přestupu do Slovanu dostává do velmi slibné formy. Po dvou brankách a vybojované penaltě proti Bohemce se mu povedl stejný zápis proti Opavě, kterou nakonec Liberečtí porazili 4:0.

Úvod zápasu byl poměrně opatrný, do první velké šance se dostali hosté v deváté minutě. Juřena poslal dobrý centr na zadní tyč na Dordiče, před ním ale dobře zasáhl Mikula. 

Po necelé půlhodině hry ale přišel těžký úder Slovanu. Nejprve Mara vysunul Kuchtu, který míč nasměroval kolem bezmocného Fendricha do brány a o pouhé dvě minuty později byl ve vápně faulován Kuchta a Mara se z penalty nemýlil – 2:0.

Pokud hosté chtěli něco s výsledkem udělat, úvod druhé půle je nepotěšil. Fendrichovi při malé domů nadskočil míč a špatný odkop si vzal Kuchta, který měl jednoduchou práci – 3:0.

Zápas pak ztratil tempo, domácí mohli přidat čtvrtou branku, Baluta ale přestřelil. Hosté po hodině hry trefili břevno. V 69. měl další možnost Baluta, z otočky ale napálil tyč. A stejný hráč se neprosadil ani o pár minut později, kdy z úhlu postupoval na bránu, Fendrich ho ale vychytal. Baluta pak zakončoval i z následného rohu, bránu ale netrefil.

Trefil se až v 87. minutě liberecký Malinský, který na vápně obral o míč hostujícího stopera a prostřelil Fendricha.

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „Začátek utkání do naší první branky byl takový rozháraný. Opava hrála velmi kvalitně a bylo hodně soubojových situací přes Juřenu. Dávala na něj hodně míčů, které jsme prohrávali. Z toho vznikaly druhé odražené míče, které jsme neměli. Možná to byl takový těžký rozjezd po středečním pohárovém utkání (osmifinále MOL Cupu na Slovácku). Dali jsme první a pak hned druhy gól a uklidnilo nás to. O poločase jsme v kabině nabádali hráče, aby hráli tak, jakoby to bylo 0:0 a byli maximálně koncentrovaní. Dali jsme další branky, mohli jsme jich přidat i víc. Výborné bylo, že přestože hráči měli v nohách z poháru 120 odehraných minut, tak hráli a snažili se. Zaslouženě jsme vyhráli."

Jiří Balcárek (trenér Opavy) „Jsem naštvaný, jakým způsobem jsme k tomu utkání přistoupili. Prakticky jsme si všechny góly dali sami. Tak lehké vítězství Liberec už myslím v lize mít nebude. Zítra si to vyříkáme v kabině a uděláme za tím tlustou čáru. Teď nás čeká těžké utkání s Karvinou, máme problémy zdravotního rázu. Dneska jsme měli k dispozici jenom dva stopery. My se musíme dát zdravotně do pořádku, důrazně si to vyhodnotit. Nechci urážet ani nižší soutěže, ale je neskutečné, jaké chyby jsme tam udělali. Hlavně jak v obranné fázi usnadníme soupeři vstřelení gólu. Jak říkám, zítra to musí skončit a připravíme se na další utkání."

Slovan Liberec - SFC Opava 4:0 (2:0)

Branky: 27. a 47. Kuchta, 30. Mara (pen.), 88. Malinský. Žluté karty: 46. Chaluš, 81. Baluta - 35. Jursa, 86. Schaffartzik. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hurych. Diváci: 3891

FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada (71. Kačaraba), Mara - Malinský, Baluta, Pešek (61. Zeman) - Kuchta (52. Rondić)

Slezský FC Opava: Fendrich - Hrabina (80. Sus), Rychlý, Hošek, Žídek (C) - Mondek, Zavadil, Jursa, Dordić (46. Zapalač) - Texl (62. Schaffartzik), Juřena

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, opava, Jan Kuchta, SFC Opava, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Bílí Tygři Liberec, 1. FC Slovácko, MOL Cup, MFK Karviná, Pavel Hoftych, Jiří Balcárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan porazil Opavu. Znovu řádil dvougólový Kuchta  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.