Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Imaginární derby vyneslo na boj s koronavirem téměř 340 tisíc

Na imaginární podještědské derby mezi fotbalisty Jablonce a Liberce se prodalo 3393 vstupenek. Charitativní akce obou klubů tak vynesla Krajské nemocnici v Liberci na boj s nemocí covid-19 téměř 340 tisíc korun. Kvůli pandemii koronaviru je fotbalová liga přerušena, takže se dnes derby odehrát nemohlo.

Účastníci charitativní akce vykoupili přes polovinu kapacity stadionu Střelnice, která má 6108 míst k sezení. Loni v květnu na jablonecký stadion dorazilo na prestižní duel s Liberce 3410 fanoušků, tedy jen o pár víc, než kolik si nyní koupilo lístek na imaginární derby za 100 korun.

Podobnou akci uspořádala i Zbrojovka Brno, která se snaží vyprodat někdejší stadion Lužánky při imaginárním utkání se Slavií. Jde o připomínku slavného zápasu z října 1996, na který dorazilo 44 120 diváků, což je dodnes nejvyšší návštěva samostatné ligy. Výtěžek z virtuálních vstupenek získá na boj s koronavirem brněnská Fakultní nemocnice v Bohunicích. Ve sbírce je už přes milion korun.

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, Liberec, Jablonec, charita, COVID-19, FC Slovan Liberec, pandemie covidu-19, FK Baumit Jablonec, Krajská nemocnice Liberec, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imaginární derby vyneslo na boj s koronavirem téměř 340 tisíc  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.