Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalovou kariéru si málem sám zničil. Ukáže se Elvis znovu v lize v dresu Slovanu?

Během loňské zimní přípravy si notně pošramotil pověst. Slovan Elvise Mashikeho poslal na hostování do tehdy druholigových Budějovic, jenže hráč po pár trénincích nepřišel na zápas a z klubu se pakoval. Poté vystřídal několik hostování a vrátil se do Slovanu, kde pro něj zbylo místo jen v juniorce. Jenže nyní přišel zlom, trenér Hoftych hráče opět povolal do áčka a Mashike odehrál poločas přípravy proti Bohemce.

Elvis se v lednu roku 2019 nevešel do kádru Slovanu, a tak měl posílit Budějovice. Zpočátku vše vypadalo pozitivně, jenže hráč se nedostavil k přípravnému zápasu a trenérům pouze poslal videozprávu s tím, že jeho sebevědomí mu nedovolí hrát druhou ligu.

Jenže v Liberci pro něj bylo místo jen v juniorce. Nakonec se ozval Žižkov, paradoxně z druhé ligy, a hráč se přesunul do Prahy. Poté ještě prošel Vyšehradem, než se v letošní zimě vrátil do Liberce. A začal psát novou kapitolu své kariéry.

VIDEO: Elvis nedorazil na zápas, vrací se do Liberce. Sebevědomí mi nedovolí hrát druhou ligu, vzkázal

Překvapivý vývoj nabralo plánované hostování Elvise Mashikeho v Českých Budějovicích. Čtyřiadvacetiletý hráč po týdnu na jihu Čech poslal trenéru Dynama videozprávu, že jeho sebevědomí mu nedovolí hrát druhou ligu a bez další omluvy nedorazil na...

V třetiligovém béčku se začal gólově prosazovat, než ale sezónu přerušil koronavirus. Epidemie mu ale nyní paradoxně pomohla. První liga se brzy rozběhne a na programu jsou dva zápasy týdně. Tým proto potřebuje co nejvíc rozšířit. A trenér Hoftych kromě Radima Černického a Miroslava Dvořáka ukázal právě na Elvise.

„Momentálně potřebujeme trochu širší kádr, a proto také dostali tito kluci šanci. Budeme sledovat i další hráče z béčka, jejich příležitost v nahuštěném programu také může přijít,“ vysvětluje Pavel Hoftych.

A tak se v poločase ukázal právě Elvis. „Elvis měl po delší době možnost konfrontace s ligovým kádrem. Všichni ukázali určitý potenciál a uvidíme, kam se budou posunovat,“ dodal trenér.

Podle Hoftycha je u Mashikeho nejdůležitější právě hlava. „K možnosti trénovat s ligovým kádrem se dostal i proto, že si dal hlavu do pořádku, momentálně vystupuje pokorně a je ochotný pracovat pro tým," uzavírá trenér.

Příběh na knihu

Mashikemu je stále teprve pětadvacet, v životě už si ale prožil hodně. Vyrůstal v jedné z nejchudších zemí světa, Demokratické republice Kongo, zemi dlouhá léta zmítané občanskou válkou. Už v patnácti se vydal do Evropy a ocitl se v ukrajinské Oděse, kde jednu chvíli žil dokonce na ulici. Nakonec se bez pasu rozhodl přejet vlakem na Slovensko. Tady už se začal psát jeho fotbalový příběh. Prošel několik klubů z nižších soutěží, než se vydal do Prahy. Tam se díky další náhodě dostal do třetiligového Vltavínu, kde na jaře stihl třináct branek a pak už si ho všímaly kluby z první ligy. Následovaly Budějovice, ligový Slovan a dál už jeho příběh známe. Napíše teď další ligovou kapitolu? 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Elvis, Mashike, slovan, fotbal, trenér, Pavel Hoftych, České Budějovice, Praha, Liberec, kariéra, Miroslav Dvořák, Radim Černický, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalovou kariéru si málem sám zničil. Ukáže se Elvis znovu v lize v dresu Slovanu?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.