Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hodně šancí, góly žádné. Slovan po remíze s Baníkem bere po základní části páté místo

Ačkoliv ve 30. kole první fotbalové ligy mezi Slovanem a Baníkem gól nepadl, zápas to byl pohledný. Především domácí měli několik čistých gólových šancí, a když už byl hostující gólman Laštůvka překonaný, pomohlo mu břevno. Slovan tak do nadstavbové části vstoupí na pátém místě.

Slovan po úvodní oťukávané hned několikrát výrazně zahrozil. Nejprve Malinského centr nedokázal usměrnit do brány Kuchta ani Pešek a jen o pár desítek vteřin později, vyslal do samostatného úniku opět Malinský Peška, ten ale Laštůvku neprostřelil. Akce poté pokračovala, k míči se dostal Baluta, ale i jeho střelu Laštůvka lapil.

A domácí byli i nadále při chuti. Ve 12. minutě letělo do vápna několik nebezpečných centrů, poté se na vápně opřel Baluta, jeho rána ale bránu těsně minula.

Z protiútoku ale zahrozil také Baník. Po rohu se míč snesl k volnému Kaločovi, ten ho ale nedokázal usměrnit do sítě.

Po necelé půlhodině mohl jít do vedení Liberec. Malinský šel z úhlu sám na Laštůvku, dostal se až těsně k němu a potom už ho nedokázal prostřelit. A ani v 36. minutě se skóre neměnilo. Po zmatcích v obraně Baníku Hromada přiťukl Balutovi, ten se stačil podívat, jeho rána ale opět jen těsně minula bránu.

V závěru půle měla hned několik nadějných příležitostí Ostrava, žádnou ale proměnit nedokázala, stav v poločase tak byl nerozhodný.

I druhou půli začali aktivněji domácí. Nejprve se po rohu dostal k hlavičce Kačaraba, ale neuspěl, poté se po kolmici Baluty řítil na bránu Malinský, ale jeho střela byla slabá. Stejný hráč pak dostal míč na vápně a poslal krásnou ránu, jenže úspěšnější byl opět Laštůvka, který vyrazil na roh. I po něm hosté nestíhali, ani další rány domácích ale v bráně neskončily.

Po hodině hry už byl Laštůvka překonaný, přesto gól nepadl. Ránu Mikuly zastavilo břevno. Další obrovská šance přišla po pár minutách. Domácí vystihli špatnou rozehrávku Baníku, Laštůvka ale opět zachránil.

Slovan se i nadále tlačil za gólem, šancí ale ubylo a gól nepadl až do konce.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Zelenka – Hájek, Horák. Žluté karty: 39. Mara, 41. Šašinka, 44. Malinský. Diváci: 350

FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Koscelník, Kacharaba, Mara, Mikula – Alibekov, Hromada – Malinský, Baluta, Pešek (86. Zeman) – Kuchta (77. Rondić). 

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo (33. Svozil), Stronati, Pokorný, Holzer – Kaloč, Hrubý (C) – Buchta (61. Reiter - 88. Baroš), Kuzmanovič, Potočný – Šašinka (61. Lalkovič)

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, baník, FC Slovan Liberec, FC Baník Ostrava, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodně šancí, góly žádné. Slovan po remíze s Baníkem bere po základní části páté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.