Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slovan vyhrál v Olomouci a U Nisy si zahraje finále domácího poháru

Liberečtí fotbalisté si zahrají finále domácího poháru. Po dramatickém utkání vyhráli v Olomouci 2:1. O vítězství rozhodli Pešek a krásným přímákem Alibekov. Poslední půlhodinu hráli hosté po vyloučení o deseti, vítězství už ale ubránili. Liberec budehrát finále na svém stadionu U Nisy.

Hostující tým od začátku spíše vyčkával a dobře bránil, Sigma tak měla prvních patnáct minut více ze hry. Žádná šance ale nepřišla, a tak se Liberec postupně začal osmělovat. První opravdu nebezpečná situace přišla ve 25. minutě. Baluta se dostal k centru, který směřoval na Peška, tomu ale chyběl krok, aby míč uklidil do brány.

O tři minuty později už se ale stejný hráč nemýlil. Koscelník poslal přesný centr zprava a Pešek se prosadil hlavou 0:1.

Sigma se po inkasované brance dostala do útlumu, nebezpečnější tak nadále byli hosté. Ve 39. minutě zahrál při bránění Mary rukou v pokutovém území Jemelka, rozhodčí dokonce zkoumal video, penaltu ale nenařídil.

Hosté se ale radovali do poločasu ještě jednou. Těsně za hranicí vápna byl faulován Pešek, míč si překvapivě vzal Alibekov a nádhernou ránou ho poslal do sítě – 0:2.

Do druhé půle Sigma nastoupila aktivněji a hned v 54. minutě dokonce snížila. Nový muž na hřišti Zahradníček odcentroval a do centru se hlavou opřel Juliš – 1:2.

Na hřiště se pak dostal Malinský a Kuchta a Liberečtí hrozili z nebezpečných brejků. Jenže právě Kuchta pak zcela zbytečně oslabil svůj tým. Nejprve v 69. minutě dostal žlutou kartu, když odkopl míč rozehrávajícímu Vepřkovi a jen o čtyři minuty později dopravil míč do sítě rukou, místo gólu na 3:1 tak viděl druhou žlutou, a tedy červenou kartu.

Sigma tak získala výhodu, Liberečtí se zatáhli a spoléhali na odkopy. V 89. minutě měli domácí velkou šanci vyrovnat. K míči se dostal Juliš a pálil, branku ale netrefil. Gól poté nepadl ani v hektickém pětiminutovém nastavení a z postupu do finále se raduje Liberec.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:2 (0:2)

Branky: 54. Juliš - 29. Pešek, 45+1. Alibekov. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: 44. Houska - 62. Mara, 69. Kuchta, 74. Baluta, 85, Knobloch. ČK: 73. Kuchta. Diváci: 1800.

Olomouc: Mandous - Sladký (46. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek (83. Greššák) - González (78. Yunis), Houska, Breite, Chytil, Falta (65. Hála) - Juliš

FC Slovan: Knobloch - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Alibekov, Hromada (58. Kuchta) - Zeman (58. Malinský), Mara, Pešek (90. Michal) - Baluta (82. Rondič)

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, olomouc, SK Sigma Olomouc, finále, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vyhrál v Olomouci a U Nisy si zahraje finále domácího poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.