Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slovan tentokrát na Spartu nestačil a prohrál. Přijde odveta ve finále poháru?

Nadstavbu začal Slovan na hřišti Sparty. Šlo o bojovný zápas plný soubojů, a nakonec i gólů. Sparta šla do vedení, Slovan dokázal vyrovnat, domácí ale zvládli třemi góly zápas překlopit k vítězství.

Slovan začal utkání s podobnou taktikou jako v Olomouci s Balutou na hrotu a z defenzivního bloku. A v osmé minutě měl velkou šanci. K Balutovi se dostal míč na šestnáctce a jeho pěknou střelu Heča konečky prstů vytěsnil mimo. O minutu později ale bylo zle. Dočka rozehrál roh, na který si naskočil Hancko – 1:0.

Slovan pak postupem času vyrovnal hru a po půl hodině i skóre, když si přihrávku na Peška srazil do brány Frýdek. 

V závěru poločasu ale Sparta hosty zatlačila, měla několik šancí a jednu z nich nakonec proměnila, když se trefil Sáček – 2:1.

V druhé půli se hrál poměrně vyrovnaný zápas. Slovan se snažil o vyrovnání, Sparta mohla přidat třetí gól. A nakonec také přidala. V 75. minutě rozehrála standardku, míč se dostal ke Krejčímu, jeho střela se odrazila od tyče do Ngyuena a ten si míč srazil do sítě – 3:1.

V nastaveném čase ještě Slovan předvedl závar, Beran se dostal ke střele, vychytal ho ale Heča. A tak Sparta trestala, v posledních sekundách se prosadil Tetteh a zvýšil na 4:1.

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1 (2:1)

Branky: 10. Hancko, 43. Sáček, 75. Krejčí, 90+3. Tetteh - 29. Frýdek (vlastní). Žluté karty: 77. Trávník - 50. Malinský, 52. Baluta, 74. Hromada. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka, VAR: Houdek,

AC Sparta Praha: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek - Vindheim (26. Frýdek), Krejčí - Kanga (76. Karabec), Dočkal (C) (63. Trávník), Karlsson (76. Hložek) - Kozák (63. Tetteh)

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula (C) - Alibekov (57. Beran), Hromada (78. Michal) - Malinský (65. Rondić), Mara, Pešek (57. Zeman) - Baluta (78. Fukala)

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan tentokrát na Spartu nestačil a prohrál. Přijde odveta ve finále poháru?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.