Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Derby v Jablonci přineslo remízu. V emotivním utkání rozdal rozhodčí patnáct karet

Hodně vyhecovaný zápas přineslo další derby mezi Libercem a Jabloncem. Oba týmy se nakonec rozešli smírně po výsledku 1:1, rozhodčí ale rozdal celkem čtrnáct žlutých karet a také červenou pro asistenta trenéra hostí Čecha.

Liberečtí nastoupili v totožné sestavě, jako v nedávném vzájemném utkání a začali aktivněji. Jablonec se dlouho nemohl prosadit, naopak Liberec klasicky hrozil z nebezpečných brejků. A jeden ve 24. minutě proměnil. Malinský na vápně našel Kuchta, ten dobře zpracoval a prostřelil Hladkého – 0:1.

Hosté měli i nadále více ze hry, dobrou příležitost měl ve 35. minutě Koscelník, bránu ale těsně přestřelil. Jablonec měl jedinou vážnější akci až v nastaveném čase první půle, když zpoza vápna těsně mimo pálil Kratochvíl.

Druhou půli začal aktivněji Jablonec, dobré možnosti měli Doležal, který jen těsně nedosáhl a Sýkora, ten ale nedokázal propálit obranný val hostí.

V 58. minutě trefil Doležal tyč a domácí měli nadále více ze hry. Stejný hráč trefil i břevno a v 80. minutě dokonce rozhodčí pískl penaltu za faul Hromady, nakonec ale zasáhl VAR a verdikt opravil na přímý volný kop, ze kterého jen těsně minul bránu Pilík.

V 85. minutě se ale domácí dočkali. Z přímého kopu se míč dostal k Hübschmanovi, který ho hlavou umístil do sítě – 1:1.

Závěr utkání pak ovládly emoce a řada žlutých karet včetně jedné červené, kterou vyfasoval trenér brankářů hostí Marek Čech.

Petr Rada (trenér Jablonce) „Dneska jsme viděli dva rozdílné poločasy. V prvním poločase jsme byli zakřiknutí. Prakticky tam nebyla žádná šance až na tu brejkovou situaci Liberce, při které obránce stál špatně, nechal Kuchtu za sebou, ten se dobře zorientoval a poslal hosty do vedení. Z naší strany to bylo nevýrazné, viděli jsme respekt. Liberec hrál do otevřené obrany, má na to typy hráčů. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme zápas minimálně zremizovat. Myslím, že ve druhém poločase jsme byli lepší, měli jsme trošku smůly, když jsme trefili tyčku a břevno. Ale to k fotbalu patří, pak jsme byli odměněni brankou. O to víc mě těší, že ji dal Tomáš Hübschman. Když nemáme Tomáše, je to o hodně horší, plní svou roli i v kabině, kde k tomu o poločase měl pár slov. Myslím, že jsme si minimálně remízu zasloužili. Je to pro nás ztráta, ale ještě máme tři zápasy a musíme se připravit."

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „My jsme hráli na brejky, ale samozřejmě jsme chtěli jít do vedení. Podařilo se nám to po krásné akci Malinského s Kuchtou. Druhý poločas jsme se snažili pořád hrát a bušit do soupeřovy obrany brejkovými situacemi, některé jsme nedotáhli do konce. Soupeř tam měl nastřelenou tyč, břevno, nakonec dal gól ze standardky. Druhý poločas byl hodně o nakopávaných míčů soupeře na Doležala, bylo tam hodně standardních situací. Jablonec hrál doma. Minule tady s námi prohrál, dneska chtěl za každou cenu vyhrát, bylo to z toho úplně cítit. Řeknu k tomu jediné - naštěstí jsme ten zápas vedli 1:0. To, jak dneska rozhodčí Pechanec roztočil karetní show, se jen tak nevidí. My jsme upozorňovali hráče, že to bude emotivní zápas, ale hned první karty byly přísné."

FK Jablonec - Slovan Liberec 1:1 (0:1)

Branky: 85. Hübschman - 24. Kuchta. Žluté karty: 34. Sýkora, 57. Černák, (65. Rada), 68. Matoušek, 89. Kratochvíl, 90. Jeřábek - 2. Kuchta, 22. Karafiát, 25. Koscelník, 55. Mikula, (56. Hoftych), 67. Malinský, 89. Baluta, 89. Mara. Červené karty: 89. Čech. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Horák

FK Jablonec: Hrubý – Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob – Hübschman (C), Považanec (46. Černák) – Matoušek, Kratochvíl, Sýkora – Doležal

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula (C) – Mara, Hromada – Malinský, Baluta, Pešek – Kuchta

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, derby, jablonec, FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, Marek Čech, žlutá karta, Tomáš Hübschman, trenér, Petr Rada, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby v Jablonci přineslo remízu. V emotivním utkání rozdal rozhodčí patnáct karet  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.