Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slovan góly Peška a Mary porazil Baník a poskočil na čtvrtou příčku tabulky

Po čtrnácti dnech se znovu opakoval souboj mezi Slovanem a Baníkem. A pětasedmdesát minut měl vlastně stejný průběh. Liberec tlačil, měl šance, trefil břevno, gól ale nepřicházel. To se změnilo až v 76. minutě, kdy se trefil Pešek a vítězství potvrdil v závěru Mara. V nastavení ještě z penalty za nastřelenou ruku Mikuly snížil Stronati, hned poté se ale pískal konec.

Na stadion se konečně dostala větší návštěva a od počátku byla výborná atmosféra, ke které přispělo i několik desítek hostujících fandů. Domácí se mohli radovat v jedenácté minutě. Zeman poslal z přímého kopu centr do vápna, Koscelník sklepl na Kuchtu, ten ale tváří v tvář Laštůvkovi zklamal, když hostujícího brankáře trefil.

A i další gólovka byla ve 37. minutě na straně domácích. Po tlaku se dostal k balónu Beran a krásně vyslal Kuchtu. Ten sice Laštůvku tentokrát překonal, jeho ránu ale zastavilo břevno.

A do třetice Kuchta. Dobrým presinkem vybojoval ve 41. minutě míč, za vápnem napřáhl a Laštůvka měl co dělat, aby vyrazil.

Do druhé půle vstoupil Liberec další dobrou možností. Beran vybojoval na pravé straně vápna míč, nabídl ho Peškovi, ten ale prudkou ranou minul. Domácí byli i nadále aktivnější, měli celou řadu nadějných možností, žádnou ale nedotáhli do zakončení. V 65. minutě se na penaltě při závaru dostal Beran, technickou ranou ale mířil mimo tyče.

V 76. minutě to ale přišlo. Rondič s Peškem se řítili na dva obránce, druhý jmenovaný nic nevymýšlel, balon na velkém vápně napálil a ten s drobnou tečí obránce zapadl do brány – 1:0.

A v 85. minutě bylo hotovo. Zeman rozehrál přímý kop, který propadl k Marovi a ten ho uklidil do sítě – 2:0.

Na závěrečné sekundy se pak na hřiště podívali ještě odchovanci Slovanu Dvořák a Černický. Pro oba šlo o ligovou premiéru.

Rozhodčí nakonec nastavoval tři minuty, ve čtvrté minutě nastřelil jeden z ostravských ruku Mikuly a po zásahu VAR se pískala penalta, kterou proměnil Stronati. Víc už ale hosté nestihli a šlo o jediné jejich ohrožení brány v druhém poločase.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1 (0:0)

Branky: 76. Pešek, 85. Mara. - 90.+4 Stronati (pen.) Žluté karty: 19. Koscelník, 20. Lalkovič, 53. Kuchta, 58. Potočný, 82. Smola. Rozhodčí: Proske – Hrabovský, Dresler. Diváci: 2488

FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula, Karafiát, Kacharaba, Koscelník – Mara, Hromada – Zeman, Beran (80. Michal), Pešek (80. Fukala) – Kuchta (Rondić)

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Jánoš, Stronati, Procházka, Svozil, Fleišman – Reiter, Jirásek, Lalkovič (45. Azevedo), Potočný (75. Drozd) – Šašinka (45. Smola)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, Baník Ostrava, liga, fotbal, FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan góly Peška a Mary porazil Baník a poskočil na čtvrtou příčku tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.