Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan pohárovou trofej nezískal, ve finále podlehl Spartě 1:2

Dramatické finále nabídl U Nisy souboj mezi Slovanem a Spartou. Slovan šel do vedení, měl i šance na zvýšení náskoku, pak ale tečovanou ranou šťastně vyrovnal Karlsson a poté po chybě Knoblocha a jeho faulu proměnil penaltu Kanga. Slovan tak třetí vítězství v poháru nepřidal.

O první velký rozruch se v 9. minutě postaral Kanga, když po odpískání napálil míč do obličeje Karafiáta. Okamžitě se strhla strkanice a gabonský útočník, ačkoliv se hned omlouval, viděl žlutou kartu.

V 15. minutě už se Kanga předvedl v lepším světle. Navedl si míč a za vápnem vystřelil, Knobloch jeho střelu s námahou vyrazil a pak si poradila obrana. Sparta měla více ze hry, žádné vážnější akce si ale nevypracovala. Slovan zahrozil až po 25. minutách hry svou tradiční zbraní, centr Malinského ale Peška těsně nenašel.

Druhý poločas začal Liberec nejlépe, jak mohl. Po centru Malinského hlavičkoval v 50. minutě Rondič a míč se odrazil k Peškovi, který ho napálil do sítě – 1:0.

A v 58. minutě to mohlo být o dvě branky. Malinský znovu potáhl míč, předložil ho Rondičovi, který trochu v záklonu pálil, vychytal ho ale Heča. A tak se málem potvrdilo otřepané nedáš dostaneš. Po centru Frýdku se míč odrazil ke Karlssonovi, jeho prudkou ránu ale nad břevno vyhlavičkoval Karafiát.

A v 64. minutě znovu Malinský. Po krásném obloučku od Karafiáta se probil až na malé vápno, jeho rána ale bránu minula. O minutu později ale bylo vyrovnáno. Kanga přihrál Karlssonovi do vápna a ten tečovanou ranou překonal Knoblocha – 1:1.

V 72. minutě udělal obrovskou chybu Knobloch, který nechytil jednoduchý míč. Ten mu sebral Tetteh, domácí gólman fauloval a kopala se penalta. Tu si postavil Kanga a nemýlil se – 1:2.

Liberec pak všechny síly vrhl do útoku a Sparta hrozila do otevřené obrany. V 89. minutě navíc Rondič dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. V nastavení měla Sparta dvě gólové šance, ty ale vychytal Knobloch.

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:2 (0:0)

Branky: 50. Pešek - 65. Karlsson, 73. Kanga. Žluté karty: 12. Rondić, 72. Knobloch, 78. Mikula, 90. Mara - 8. Kanga, 34. Frýdek, 78. Tetteh, 85. Karlsson, 90. Heča. Červené karty: 90. Rondič. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch. Diváci: 2351

FC Slovan: Knobloch – Koscelník, Kacharaba, Karafiát, Mikula (C) – Mara, Hromada (71. Alibekov) – Malinský, Baluta (84. Beran), Pešek (90. Zeman) – Rondić

Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek – Karlsson (85. Hanousek), Dočkal (C) (90. Trávník), Krejčí, Kanga, Hložek – Kozák (46. Tetteh).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mol Cup

Štítky Slovan Liberec, vstupenky, finále poháru, sparta, FC Slovan Liberec, AC Sparta Praha, finále, Lužická Nisa, žlutá karta, Luděk Mádl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan pohárovou trofej nezískal, ve finále podlehl Spartě 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.