Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Novou posilou Slovanu bude Michael Rabušič. Do Liberce se vrací po čtyřech letech

Slovan má novou posilu. Poprvé přišel Michael Rabušič do Liberce v roce 2011, nyní se sem vrací po třetí. Na sever přijíždí z Českých Budějovic.

Fotbalový Liberec angažoval posilu do ofenzivy. Na zkoušce uspěl zkušený útočník Michael Rabušic, který podepsal se Slovanem smlouvu coby volný hráč po konci v Českých Budějovicích. Třicetiletý trojnásobný reprezentant bude v severočeském týmu působit už potřetí v kariéře.

Rabušic poprvé přišel do Liberce v roce 2011 a v nadcházející sezoně získal se Slovanem ligový titul, k němuž výrazně přispěl 11 brankami. V ročníku 2013/14 si zahrál se Severočechy základní skupinu Evropské ligy.

V lednu 2014 přestoupil do Hellasu Verona, angažmá v Itálii mu ale nevyšlo a po hostováních v Perugii a Crotone se vrátil do Liberce hostovat na sezonu 2015/16. Poté odešel do Jihlavy, kde působil na začátku kariéry.

Následně hrál v maďarském klubu Szombathelyi Haladás a uplynulý ročník strávil v Českých Budějovicích, kde ho však zbrzdilo vážné zranění kolena. Českou ligu v minulosti hrával také za Brno. V nejvyšší soutěži má na kontě 186 utkání, ve kterých si připsal 38 branek. V roce 2013 hrál třikrát za reprezentační A-tým.

Rabušic s Libercem trénoval od začátku přípravy a ve třech zápasech dvakrát skóroval. „Rambo nás přesvědčil v přípravě o tom, že pro nás může být platný hráč. Vycházíme i z toho, že klubem prochází hodně hráčů a musíme se vypořádat s řadou změn, takže budeme rádi, když bude v týmu někdo, kdo má k Liberci přímý vztah," řekl kouč Pavel Hoftych.

„Jsem rád, že budu znovu doma a že budu nastupovat za Slovan. Doufám, že navážeme na sezony, které jsem tu odehrál předtím a byly hodně úspěšné: titul, hráli jsme v pohárech, na což bychom chtěli navázat. Evropa přináší krásné zážitky a dostat se do ní pro nás bude hodně důležité," uvedl Rabušic pro web klubu, který se chystá na kvalifikaci Evropské ligy.

Liberec v létě přišel o útočníka Jana Kuchtu, který zamířil do Slavie. Z Edenu naopak Slovan získal na hostování Júsufa Hilála. „Budujeme nový tým, ale myslím, že to špatné nebude. Doufejme, že sezona bude úspěšná, hrozně se na to těším, protože v Liberci hraju strašně rád. Budu za Liberec bojovat vždy. Doufám, že zároveň trochu popíchnu kluky, aby opravdu nechali na hřišti všechno," dodal Rabušic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Sport, fotbal, první, Liberec, Rabušic, České Budějovice, Michael Rabušic, Hellas Verona, Itálie, Jan Kuchta, Pavel Hoftych, Evropa, Perugia, Crotone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou posilou Slovanu bude Michael Rabušič. Do Liberce se vrací po čtyřech letech  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.