Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ligový start Slovanu ohrožen. Sigma Olomouc má tři nakažené koronavirem

Už zítra má v 18 hodin nastoupit Slovan k úvodnímu ligovému utkání na hřišti Sigmy Olomouc. Jenže právě v týmu hostitele jsou po čtvrtečním testování tři pozitivně testovaní na koronavirus. O osudu utkání se tak teprve rozhodne.

Slovan je po čtvrtečním testování bez nakaženého, zcela opačná situace je ale v Olomouci. Podle serveru iSport.cz měli pozitivní test dva členové realizačního týmu a jeden hráč. „Jsme v úzké součinnosti s krajskou hygienickou stanicí. Čekáme na její další vyjádření a doporučení a podle toho se budou odvíjet další kroky,“ uvedla mluvčí Sigmy Alice Zbraňková.

Dva případy covidu-19 se před dnešním zápasem s Opavou objevily v Plzni, kde se nakazili hráč a člen širšího realizačního týmu. Podle výsledků ranních kontrolních odběrů se rozhodne, zda budou moci Západočeši od 18:00 k úvodnímu duelu sezony nastoupit. Pokud testy budou negativní, bude se utkání v Plzni hrát, neboť v pondělí se karanténní opatření zmírnila.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musel do dvoutýdenní karantény celý tým. Po jednání rady vlády pro zdravotní rizika se zástupci sportů mají nově zamířit do izolace jen nakažení, pokud budou ostatní členové mužstva negativní.

Před startem sezony se koronavirus vyskytl i v mistrovské Slavii. Červenobílí kvůli jednomu pozitivnímu případu museli na začátku minulého týdne předčasně odcestovat ze soustředění v Rakousku a několik dnů byli v izolaci. Další dvě vlny kontrolních testů však u Pražanů až na nakaženého dopadly negativně. Pokud projdou i sobotními odběry, budou moci v neděli nastoupit k úvodnímu kolu v Českých Budějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, koronavirus, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc, COVID-19, FC Viktoria Plzeň, Krajská hygienická stanice, SFC Opava, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ligový start Slovanu ohrožen. Sigma Olomouc má tři nakažené koronavirem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.