Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gólová smršť v úvodu a potlesk ve stoje. Slovan porazil Plzeň 4:1

Třináct let nedokázal Slovan U Nisy porazit Viktorii Plzeň. Nelichotivou bilanci ale utnul ve druhém ligovém kole stylově. Už po patnácti minutách to bylo 3:0 a konečný výsledek je 4:1. Dvěma brankami se předvedl Mosquera.

Slovan začal výborně. Už ve čtvrté minutě našel Pešek centrem Mosqueru, ten si míč zpracoval a přehodil Hrušku – 1:0.

A v 11. minutě bylo ještě veseleji, Yusuf dostal na vápně míč, vůbec se nerozpakoval a krásnou ranou ho poslal do sítě – 2:0. Ani to ale nebylo vše, z dalšího útoku domácí zcela rozebrali plzeňskou obranu a po Beranově finální přihrávce překonal Hrušku Hromada.

Po úvodní smršti se hra v dalších minutách uklidnila, až po necelé půl hodině se k přímému kopu postavil Yusuf a pěknou ranou vystrašil Hrušku.

Ve 34. minutě Plzeň snížila. Videorozhodčí objevil faul Mosquery a po přezkoumání hlavním rozhodčím kopali hosté penaltu. Tu bezpečně proměnil Čermák – 3:1.

Druhý poločas začal snahou hostí o snížení, to ale v 55. minutě odmítl Mosquera. Ve vápně se k němu odrazil míč a liberecký křídelník ho bez rozpaků poslal bombou do sítě.

Slovan pak nadále bavil fanoušky útočnou hrou. Jen do boční sítě střílel Mikula, k hattricku byl blízko Mosquera, který ale střílený centr nedokázal usměrnit do sítě. V 67. minutě utekl Mosquera, předložil míč Rabušicovi, jeho oblouček ale minul bránu.

Plzeň prakticky nehrozila, až v 79. minutě namazal Kačaraba Kopicovi, chybu ale dobrým zákrokem napravil Nguyen.

Slovan hrozil až do samého konce, fanoušky vyvolávaný pátý gól ale nevstřelil. Přesto se ale za svůj výkon hráči dočkali potlesku ve stoje.

Pavel Hoftych (Liberec) „Chtěli jsem využít, že se Plzeň vrátila z Alkmaaru. Uhráli nešťastný výsledek, měli to asi určitě v hlavách. Do dnešního zápasu jsme fantastickým způsobem vstoupili. Bylo to podmíněné i tím, že asi sedm hráčů ze základu byli kluci, kteří tu nastupovali minulou sezonu. Vhodně to doplnili Hilál, Tijani, Mosquera. Dali jsme do 15. minuty tři rychlé branky, to zatřese s každým mužstvem. I s tak kvalitním, jako je Plzeň. Nepřibrzdila nás ani penalta a druhý poločas jsme přidali branku na 4:1, která byla rozhodující. Pak jsme dobře bránili, nechali jsme soupeře hrát. Soustředili jsme se na brejky a mohli jsme přidat další góly. Ve všech důležitých činitelích jsme byli vysoce úspěšní a daleko efektivnější. Zaslouženě jsme vyhráli. Od kluků to byl fantastický výkon, nemůžu najít jediného hráče, kterému bych něco vytknul."

Adrian Guľa (Plzeň) „Chyběla nám týmovost, nastavení, důraz, v úvodu větší sebevědomí. Sice je za námi něco velmi nepříjemného, ale už je nový zápas, nový den. V úvodu zápasu to bylo cítit, což je chyba. Už je to za námi, nový zápas, startuje nová sezona. Očekával jsem, že se k tomu postavíme jinak. Zasloužené vítězství domácích. Náš velmi špatný, neagresivní vstup do zápasu dovolil jít motivovanému soupeři do vedení 3:0. V tu chvíli jsem přemýšlel, jak do toho vstoupit, aby mužstvo zvedlo hlavu, zvýšilo důraz a agresivitu. Snížili jsme na 1:3 a se vstupem do druhého poločasu jsme chtěli ještě něco s utkáním udělat. Ale chyba na 4:1 byla víceméně rozhodující. Teď je před reprezentační přestávku dostatečný prostor k tomu, abychom si to celé zanalyzovali."

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 4:1 (3:1)

Branky: 4. Mosquera, 11. Júsuf, 14. Hromada, 55. Mosquera – 34. Čermák. Žluté karty: 33. Mosquera, 75. Matoušek, 75. Rabušic – 39. Čermák. 45. Mihálik, 57. Havel, 72. Hořava, 77. Hejda, 80. Bucha. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Flimmel. Diváci: 2488.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Tijani, Kacharaba, Mikula (C)– Hromada, Beran (77. Beran), Mara – Pešek (82. Fukala), Júsuf (46. Rabušic), Mosquera 

FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel (65. Řezník), Hejda, Brabec (C), Kovařík – Bucha, Kalvach, Čermák (64. Hořava) – Ba Loua (35. Beauguel), Mihálik (46. Káčer), Kopic

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Viktoria Plzeň, FC Viktoria Plzeň, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Adrián Guľa, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólová smršť v úvodu a potlesk ve stoje. Slovan porazil Plzeň 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.