Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Los Evropské ligy přisoudil Slovanu litevský Riteriai. Hrát se může i na neutrální půdě

Je jasno, Slovan už zná soupeře pro druhé předkolo Evropské ligy, los ve švýcarském Nyonu libereckým fotbalistům přisoudil litevského soupeře FK Riteriai. Hrát se bude 17. září buď na hřišti litevského týmu, nebo kvůli koronavirovým opatřením v Litvě na neutrální půdě.

Slovan se do předkola Evropské ligy dostal díky výhře v zápase proti Mladé Boleslavi. Letošní předkola se hrají na jediné utkání, pro Slovan tak jde o nevýhodu.

FK Riteriai nebo také FK Trakai, je litevský fotbalový klub z města Vilnius. Klubové barvy jsou žlutá a modrá. Založen byl v roce 2005 v Trakai jako FK Trakai. V roce 2011 debutoval ve druhé nejvyšší soutěži a v roce 2014 v nejvyšší soutěži. V roce 2019 se název změnil na nynější FK Riteriai.

„Z trojice týmů, proti kterým jsme mohli hrát, jsem za nejtěžšího soupeře považoval maďarský Honvéd. Litevský a lotyšský tým jsem považoval za podobně silné soupeře, které bychom měli zvládnout. Samozřejmě si teď zjistíme víc informací, máme na to dostatek času. Škoda, že nehrajeme doma. Bude teď záležet na tom, jestli se bude hrát v Litvě nebo na neutrální půdě. Máme informace z Plzně, jaká omezení a hygienická opatření se týkají cesty na venkovní zápas, ale s tím se musíme vyrovnat. Popereme se o to, abychom šli do dalšího kola. Věřím, že během příštích dvou týdnů se ještě posuneme dál a mužstvo se víc sehraje," řekl po losu pro klubový web trenér Pavel Hoftych.

Zajímavostí je, že právě z tohoto klubu přišel do Slovanu v únoru 2018 záložník Oscar Murphy Dorley, který momentálně hájí barvy pražské Slavie. V 1. předkole postoupil litevský klub přes severoirský Derry City, když zvítězil 3:2 po prodloužení. V aktuální sezóně je FK Riteriai v šestičlenné tabulce na posledním místě, když má po 16 odehraných zápasech na svém kontě pouze 8 bodů za 1 výhru a pět remíz při skóre 11:29.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, riteirai, Evropská liga UEFA, půda, Plzeň 2-Slovany, Litva, Nyon, FK Trakai, Žalgiris Vilnius, FK Mladá Boleslav, ŠKODA AUTO a.s., FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Los Evropské ligy přisoudil Slovanu litevský Riteriai. Hrát se může i na neutrální půdě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.