Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Liberec byl na jihu Čech šťastnějším. Dynamo padlo i díky bizarní brance 0:2

Po prvním nevydařeném domácím utkání, ve kterém Dynamo schytalo debakl od pražské Slavie, padl i v souboji se Slovanem Liberec. A domácí, v jejichž sestavě chyběla čerstvá posila Mick Van Buren, prožili velmi nešťastný zápas. Poměrně slušný herní projev totiž zastínilo vítězství Slovanu 0:2.

Českobudějovičtí, kteří chtěli hned od úvodní minuty navázat na povedený výkon z Ostravy, vstoupili do utkání se Slovanem aktivněji. První výraznější příležitost si domácí vypracovali už v páté minutě, když si cestu k Havelkově bochánku našel Ubong Ekpai. Nigerijský křídelník Dynama, který na jihu Čech hostuje z Viktorie Plzeň, však nezamířil mezi tři tyče liberecké branky, kterou již tradičně hájil Filip Nguyen.

A to bylo na jihu Čech na delší dobu jediné výraznější vzrušení. Prvních dvacet minut sice patřilo jednoznačně domácím, kteří díky pracovitosti Lukáše Matějky a výborné aktivitě ve středu pole svého soupeře přehrávali, branku Slovanu však výrazně neohrozili.

Stadion na Střeleckém ostrově tak znovu roztleskalo až teatrální představení čerstvého reprezentanta České republiky Jakuba Peška. Ve 33. minutě se křídelník Slovanu ochotně svalil k zemi v šestnáctce soupeře, což hlavní rozhodčí zápasu nenechal bez povšimnutí. Exbudějovický fotbalista viděl po právu žlutou kartu. Tou byl o pár chvil později oceněn i jeho spoluhráč Jhon Mosquera, jenž mohl být rád, že za následný potlesk směrem k sudímu Markovi nešel předčasně pod sprchu.

Ve 39. minutě se pak poprvé zapotil také domácí brankář Jaroslav Drobný, když si musel poradit s přímým kopem Jakuba Peška. Daleko zajímavější, a především bizarní situace nastala o dvě minuty později. Ač to na první pohled vypadalo nevinně, nenápadný centr kolumbijského záložníka Mosquery nakonec zapadl za záda nevěřícího Drobného. Velezkušený gólman Dynama se za padajícím míčem pouze ohlédl a Slovan šel na jihu Čech do velice šťastného vedení – 0:1

Před posledním hvizdem první pětačtyřiceti minutovky už se toho až na jeden moment mnoho zajímavého nenadálo. Za zmínku stojí jen žluté napomenutí pro českobudějovického Ekpaie, po jehož úderu do obličeje si ošetřovaný Kacharaba vyslechl pár nehezkých nadávek od příznivců Dynama. Oba celky se pak ubraly směrem do kabin k poločasové přestávce.

A druhý poločas začal jednoznačně lépe pro hosty. Hned dvě minuty po startu druhé pětačtyřiceti minutovky se totiž prosadil exbudějovický Rabušic a domácím tak zasadil druhý tvrdý direkt. Robustní útočník Liberce, který v dresu Dynama působil v minulé sezoně, si vyšplhal na centrovaný míč Koscelníka a brankáři Drobnému nedal žádnou šanci. Slovan tak vedl už od dvě branky – 0:2.

Domácím fotbalistům se na podařený výkon z prvního poločasu navázat nepodařilo. Dokonce mohlo být ještě hůře, když v 86. minutě skvělým zákrokem zneškodnil pokus osamoceného Mosquery Jaroslav Drobný. A až na pár emotivních chvil, které způsobily především nevybíravé zákroky z řad obou celků se už nic výrazného na Střeleckém ostrově neudálo.

Třetí kolo Fortuna ligy tak vyneslo libereckému Slovanu druhé vítězství v řadě. O poznání smutnější svěřenci trenéra Davida Horejše naopak po prvních třech kolech zůstávají s pouhým jedním získaným bodem na dně tabulky.

David Horejš, trenér SK Dynamo České Budějovice: Hodnotí se mi to těžko. Opět jsme doma ztratili body. Prvních pětadvacet minut bylo z naší strany velice dobrých. Do utkání jsme vstoupili aktivně a měli jsme více ze hry. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku, která by nám výrazně pomohla. Poté jsme lacino inkasovali a od té doby naše hra trochu opadla. Průběh druhého poločasu ovlivnila druhá branka, kterou jsme si nechali dát už ve 48. minutě. Liberec už si potom vítězství hlídal.

Pavel Hoftych, trenér FC Slovan Liberec: Prvních dvacet minut zápasu patřilo domácím. Do utkání jsme se dostávali pomalu, úplně se nám nedařilo. Velmi důležitá pro nás byla první branka Jhona Mosquery. Druhý poločas jsme hráli chytře a dařili se nám situace, kdy jsme v obraně vykrývali hráče soupeře. Dokázali jsme chodit do nebezpečných brejků. Výhru jsme hlídali bez větších problémů.

SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec 0:2 (0:1).

Branky: 41. Mosquera, 48. Rabušic.

Sestavy: Dynamo: Drobný – Kladrubský, Havel, Králik, Novák – Brandner, Havelka (80. Jánošík), Javorek (55. Ledecký) , Čavoš, Ekpai (55. Mrsič) – Matějka. Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kacharaba, Tijani, Mikula – Mara, Hromada – Pešek (60. Pešek), Beran (80. Chaluš), Mosquera (88. Fukala) – Rabušic (60. Yusuf).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, slovan liberec, FC Slovan Liberec, HC Dynamo Pardubice, Česko, Bílí Tygři Liberec, SK Slavia Praha, Mick van Buren, Jakub Pešek, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Ubong Moses Ekpai, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberec byl na jihu Čech šťastnějším. Dynamo padlo i díky bizarní brance 0:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.