Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nejdříve jasná záležitost, potom drama a nakonec pět gólů. Slovan postupuje v Evropské lize dál

4:0 mohl vést Liberec po polovině prvního poločasu druhého předkola Evropské ligy mezi Riteriai a Slovanem. Jenže rozhodčí hostím upřel penaltu, poté neviděl jasný gól Mosquery a nakonec přišlo drama, když domácí v druhé půli snížili na 1:2. Klid nakonec dodal Liberci Rabušic, který nejprve vstřelil třetí gól a poté vybojoval penaltu. Slovan tak postupuje do třetího předkola, když vyhrál 5:1.

Liberec byl od počátku jasně lepší a hrálo se na jednu bránu. Po několika rozích a náznacích šancí přišel první gól. V 11. minutě fauloval ve vápně domácí hráč Koscelníka a Mara poslal hosty do vedení.

V 18. minutě měl Slovan kopat druhý pokutový kop, jenže rozhodčí ruku domácího obránce přehlédli. A tak se hosté radovali o chvíli později. Pešek ve dvacáté minutě našel na vápně Hromadu a ten míč poslal z první do sítě – 0:2.

Jen o dvě minuty později měl jít Slovan do tříbrankového vedení. Mosquera za vápnem napřáhl a míč se odrazil od břevna za brankovou čáru, sudí ale branku přehlédli.

Slovan hrál ale i nadále v pohodě, domácí sice občas zahrozili, do půle už se ale skóre neměnilo.

V druhé půli si Slovan hlídal vedení, po hodině hry ale přišla komplikace. Mara vysoký míč odehrál jen k domácímu Lezamovi, který prudkou ranou nedal Ngyuenovi šanci – 1:2.

Liberecký trenér Hoftych poté zareagoval střídáním a místo Berana poslal na hřiště Rabušice.

A právě Rabušic se po chvíli na hřišti dostal do dobré příležitosti, branku ale nedal. A tak mohli ve dvaasedmdesáté minutě domácí vyrovnat, když Filipavičius poslal pěknou těchnickou ránu těsně vedle brány.

Klid mohl dodat v 73. minutě Mosquera, který se po přihrávce Peška dostal před brankáře Simaitise, ten jeho ránu ale dokázal vytěsnit.

Hosté se ale jinak stále více dostávali pod tlak domácího týmu. Ten ale v 84. minutě utnul právě střídající Rabušic, který si naskočil na Peškům přímý volný kop a hlavou míč poslal do sítě.

Úplný klid pak dodal Slovanu Júsuf, když proměnil penaltu po faulu na Rabušice. V nastavení se navíc trefil Matoušek, který utekl všem a prostřelil brankáře.

FK Riteriai - Slovan Liberec 1:5 (0:2)

Branky: 61. Lezama - 12. Mara, 20. Hromada, 83. Rabušic., 89. Júsuf, 90.+3 Matoušek. Žluté karty: 27. Grigaravičius, 47. Paulauskas, 82. Borovskij. Rozhodčí: Eskås – Ytterland, Jensen

Riteriai: Simaitis (C) – Malžinskas, Barauskas, Šveikauskas, Borovskij (83. Virkšas) – Dombrauskis (62. Filipavičius) – Grigaravičius, Lezama, Traoré (40. Ramanaskaus) – Kazlauskas, Paulauskas

FC Slovan: Nguyen - Koscelník, Tijani, Kačaraba, Mikula (C) - Beran (63. Rabušic), Hromada (80. Chaluš), Mara, Pešek - Júsuf, Mosquera

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, riteirai, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejdříve jasná záležitost, potom drama a nakonec pět gólů. Slovan postupuje v Evropské lize  dál  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.