Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan třetí výhru v řadě nepřidal, o vítězství přišel proti Karviné v samém závěru

Slovan se ve čtvrtém ligovém kole představil na domácím stadionu proti Karviné. A po čtvrtečním postupu v Evropské lize se prakticky celý zápas nemohl dostat do tempa. Do vedení sice šel Liberec po brance Mosquery z 55. minuty, hosté ale v 90. minutě vyrovnali.

První půle moc vzruchu nepřinesla. V úvodu vypálil Mikula, domácí pak předvedli několik dobrých kombinací, nejblíže byl ale v 25. minutě Mara, který osamocený hlavičkoval, bránu ale netrefil.

Jinak se hrálo hlavně mezi šestnáctkami, občas se snažila zaútočit i Karviná.

Ani druhý poločas nezačal jinak než ten první. Slovan sice měl územní převahu, Karviná ale také zlobila. V 55. minutě ale domácí z ničeho nic udeřili. Mara zřejmě už střílel, míč mířící na bránu ale zastavil Mosquera. Ten stihl udělat rychlou otočku a balon se pojeho ráně od tyče a jednoho z obránců odrazil za brankovou čáru.

Obraz hry se ale ani poté moc nezměnil. Slovan pokračoval v mírném tlaku, Karviná také dokázala zahrozit, možnost měl Papadopulos, obrana Slovanu ale zasáhla. Slušnou příležitost pak měl Pešek, ale nedokázal přehodit brankáře Karviné Bolka. 

Liberečtí pak nechávali Karvinou hrát a spoléhali na brejky. Ani jeden však nedotáhli do zakočení. Karviná pak pasivitu domácích v 90. minutě potrestala, když se trefil Santos.

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „Věděli jsme, že po čtvrtečním zápase na umělce a cestování nemusí být výkon optimální. Byl to spíš boj, soupeř je velmi důrazný v soubojích, velmi tvrdý. My jsme se přizpůsobili, ale chyběla nám dnes nadstandardní kvalita jednotlivců. První poločas skončil 0:0, tam žádné šance moc nebyly. V druhém poločase jsme se dostali do vedení a je škoda, že Kuba Pešek neproměnil velkou šanci. Mohl ještě postupovat, nebo to dávat Rabušicovi, nebo gólmana přehodit pořádně. Myslím, že to byl zlomový moment. Soupeř pak hru ještě více zjednodušil, dělal nám problémy ve výškových soubojích. I když soupeř žádné šance neměl, propadla nám tam jedna situace a vyrovnal. Z pohledu toho, jak se zápas vyvíjel, asi zaslouženě. Šli obětavě za vyrovnáním. Nám ubývalo sil, chyběla nám dynamika, kvalita. Bylo to vidět na hráčích, kteří hráli celý zápas v Litvě. Chyběla nám šťáva dopředu, nedokázali jsme napadat."

Juraj Jarábek (trenér Karviné) „Sledovali jsme Liberec v pohárovém zápase. Nebylo to lehké, takže jsme počítali s tím, že udělají více změn. Nakonec nastoupili skoro v plné palbě. Vstoupili jsme do zápasu s trošku větším respektem, ale postupně jsme se nadechovali. Předvedli jsme dobrý výkon. Musím kluky pochválit za dobrou práci, dobrou organizaci hry. Nepouštěli jsme Liberec do velkých situací. Škoda té situace na začátku druhé půle. Dostali jsme gól, ale pak jsme prostřídali a dostali se do hry. Jsme šťastní, že jsme vyrovnali. Dali jsme nahoru Eduarda Santose a po tom nákopu jsme to tam uhráli výborně. Vážíme si bodu s velmi kvalitním soupeřem. Myslím, že remíza je absolutně zasloužená."

Slovan Liberec - MFK Karviná 1:1 (0:0)

Branky: 55. Mosquera - 90. Santos. Žluté karty: 58. Tijani – 26. Qose, 52. Santos, 58. Papadopulos. Rozhodčí: Musil - Koval, Hocke. Diváci: 3382.

FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula – Chaluš, Mara –Mosquera (84. Fukala), Beran (59. Pešek) , Matoušek (59. Júsuf) – Rabušic (69. Cancola) 

MFK Karviná: Bolek – Ndefe, Santos, Šindelář, Bartošák (78. Twardzik) – Qose (81. Dramé), Herc, Mangabeira (71. Guba), Ostrák (81. Janečka)– Papadopulos, Mikuš

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, Karviná, MFK Karviná, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Evropská liga UEFA, HC Škoda Plzeň, Juraj Jarábek, Pavel Hoftych, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan třetí výhru v řadě nepřidal, o vítězství přišel proti Karviné v samém závěru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.