Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedeme na nepřátelskou půdu, Rumuni to umí znepříjemnit, říká trenér Slovanu Hoftych

Slovan Liberec odletěl do Rumunska k zápasu třetího předkola Evropské ligy proti FCSB. Rumunský tým přitom v době příprav na cestu požádal UEFU o odložení zápasu do soboty. Jak se Liberečtí v nestandardní situaci chystají? Na to odpovídal trenér Pavel Hoftych.

Jaký soupeř vás čeká?
Momentálně nečitelný. České týmy s ním mají velmi špatnou zkušenost. I já s ním mám zkušenost z Trnavy, když jsme s ním vypadli. Teď je tam covid a hráči, kteří z toho vypadli a je to pro nás nečitelný soupeř.

Jak těžké je připravovat se na soupeře, u kterého nevíte, kdo za něj nastoupí?
Musíme se soustředit sami na sebe. Zápas s Karvinou nás po návratu z Litvy nezastihl v úplné pohodě, snažili jsme se do ní vrátit. Do Rumunska odlétáme všichni. Vycházíme hlavně ze sebe. Soupeř je na tom dobře individuálně a my se zaměříme na hráče, kteří momentálně mohou nastoupit.

Vzhledem k absencím se Slovan stal favoritem na postup. Bude zápas psychicky o to náročnější?
Kdyby hrálo FCSB v plné síle, byly bychom rozhodně outsiderem a šance bychom měli malé. Nyní se ale šance vyrovnávají. Stále ale jedeme na nepřátelskou půdu, Rumuni to umí člověku znepříjemnit i určitými tahy mimo hřiště. Soupeř i přes absence zná prostředí, hraje se navíc dvě hodiny od Bukureště. I když ale nenastoupí v plné síle, jeho líheň je nesmírně kvalitní.

Uvítal jste, že se hraje v Giurgiu?
Raději bych byl, kdybychom nastoupili v Bukurešti. Zase nám přibude cestování dvě hodiny tam a dvě zpátky.

FCSB byl v minulých sezonách postrach českých klubů. Berete to jako možnost odvety?
Do určité míry ano, FCSB je nechutnej klub, má bohatého majitele, který to tam dokáže napumpovat, koupit kvalitní hráče. Rumunská mužstva jsou tradičně velmi dobrá.

Připravujete se na Mana, který dal v minulých dvou zápasech hattrick?
Určitě se mu budeme věnovat více, je to velmi dobrý fotbalista, takový ronaldovský typ. Jeho hodnota je 5 milionů eur, takže polovička našeho týmu.

Jak vypadala příprava, zažili jste něco podobného?
Člověk musí být připravený na všechno, neděláme z toho vědu. Když si člověk zvykne trénovat mládež nebo juniorku, kde se podmínky mění neustále, akorát si to přenesete do Evropské ligy.

Rumunský tým požádal o odložení utkání na sobotu. Jak se na to díváte?
Neumíme si to představit, že tam přiletíme a tam nám oznámí, že se hraje sobotu a budeme tam muset zůstat. Ale jak to bude, tak to bude a budeme se s tím muset vyrovnat. Tahle doba je zvláštní a přináší zvláštní rozhodnutí, vidíme to i u naší vlády. Na všechno budeme připravení.

Šlo si z utkání FCSB v předkole Evropské ligy vůbec něco vzít?
Bačka má stejnou hodnotu jako náš tým, je to velmi kvalitní mužstvo, které dokázalo dát šest branek, dvě v devíti. Byl to bláznivý zápas, něco jsme si z něho vzali, ale než jsme to stačili použít, z toho týmu jim vypadli další tři čtyři hráči. 

Na co jste tým upozorňoval, na co si musí dát pozor?
Snažíme se tým uklidnit a nachystat. Vzhledem k tomu, že pořád mají dostatek hráčů, věříme, že to odehrajeme ve čtvrtek. Chystáme se na to, abychom nepodlehli nervozitě, nebo nekoncentrovanosti, jako v zápase s Karvinou, kdy hlavy některých hráčů nebyly úplně nachystané, takže se snažíme, aby se to neopakovalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, fcsb, Pavel Hoftych, FC Steaua București, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, Rumunsko, trenér, MFK Karviná, FC Spartak Trnava, Litva, FC Astra Giurgiu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedeme na nepřátelskou půdu, Rumuni to umí znepříjemnit, říká trenér Slovanu Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.