Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je logické, že nám všechny zápasy nevyjdou, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych

Jeho tým po postupu přes FCSB prohrál s nováčkem z Pardubic 0:3. Kouč Slovanu Pavel Hoftych ale po zápase hráče nekritizoval. „Bylo to pro ně těžké,“ řekl. Liberečtí fotbalisté se už nyní soustředí na rozhodující bitvu o postup do základní skupiny Evropské ligy. Ta se koná ve čtvrtek U Nisy v 19 hodin proti kyperskému APOELu.

Jak hodnotíte utkání v Pardubicích?
Prohra krutá, ale myslím si, že zasloužená. Pardubice mají kádr pohromadě. I v přípravě, když jsme s nimi hráli, nám dělaly problémy. My jsme měli řadu změn kvůli zápasu, který nás čeká. Bylo vidět, že kluci v tomhle složení nehrají, viz například stoperská dvojice. Rozhodla zřejmě branka na 2:0, my už jsme se do zápasu nedokázali vrátit.

Sestava byla hodně proměněná, čekal jste přesto takový výkon?
Jedna věc je, že domácí tu odehráli dva dobré zápasy, v tu chvíli se tu cítí výborně. My jsme do zápasu vstoupili tak, že hodně hráčů není v herním režimu. Nebudu je kritizovat, bylo to pro ně těžké. Nedokázali jsme na ten motor naskočit, soupeř pak získal ještě větší sebevědomí.

Překvapily vás něčím Pardubice?
Pardubice sleduji delší dobu, trenéři tam odvádějí výbornou práci. Jsou delší dobu pohromadě, výborně organizovaní. Není náhoda, že získaly bod i se Slavií. S námi prakticky nedělaly vzadu chyby, tu jednu či dvě jsme nedokázali využít.

Za celý zápas jste se proti nováčkovi nedostali do tlaku. Čím si to vysvětlujete?
Nebyla tam z naší strany souhra. Nejsme mužstvo, které spolu hraje pohromadě ani v nejsilnější sestavě. Máme nové mužstvo a představa, že okamžitě zvládneme ligu i evropské poháry, tak to si může myslet jenom blázen. Já si to určitě nemyslel. Je logické, že nám všechny zápasy nevyjdou. My jsme ale ke změnám museli přistoupit. Šli jsme do toho s tím, že pokud budeme mít sílu, uhrajeme výsledek, bohužel jsme sílu neměli.

Nepřemýšlel jste, že plánovaná střídání Júsufa a Mosquery po třetím gólu domácích neuskutečníte?
Nepřemýšlel. Chtěli jsme ty hráče dostat do zátěže, rozběhat je. Věřili jsme, že přinesou kvalitu. Důležité ale pro nás je, že když už jsme prohráli, nikdo se nezranil.

Jan Matoušek zatím zůstává za očekáváním. Souhlasíte?
Souhlasím. Maty když jde do střídání, tak tam ještě kvalitu přinese, určitě má ale co dělat. Nejsou to výkony, které předváděl v největším topu. Pracujeme na tom.

Je vůbec někdo, kdo předvedl standardní výkon?
Nechci po klucích šlapat. Bylo to pro ně těžké, nechci momentálně nikoho kritizovat.

Jak budete hráče motivovat na čtvrteční utkání?
Nijak, je to zápas o postup do Evropské ligy. Každý hráč o tom sní, není potřeba nikoho motivovat.

Jaký zápas vás čeká s APOELem?
Těžký, APOEL je velmi dobré mužstvo, není tam ani jeden Kypřan. Možná poslední dva roky neměl tak top, jako ty roky před tím. Je to mužstvo s citem pro balon a kombinaci. Budeme se snažit, abychom jim byli konkurencí a abychom se pokusili o postup.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, pardubice, hoftych, Pavel Hoftych, Slovany, FK Pardubice, Evropská liga UEFA, FC Steaua București, Lužická Nisa, trenér, SK Slavia Praha, Jan Matoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je logické, že nám všechny zápasy nevyjdou, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.