Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan to dokázal a zahraje si skupinu Evropské ligy! V nastavení rozhodl z penalty Mara

Neuvěřitelný závěr mělo utkání o postup do základní skupiny Evropské ligy. Slovan dlouho tahal za kratší konec, nakonec si na svou šanci ale počkal. V 93. minutě se kopala penalta po ruce hostujícího hráče, kterou proměnil Mara. Slovan tak po čtyřech letech opět stráví podzim v pohárech!

V úvodu držel míč na kopačkách APOEL, který se hned ve třetí minutě dostal do velké šance. Nguyen zaváhal, Nuhiu ale nepropálil Kačarabu. Postupně se začal osmělovat i Slovan. Ve 12. minutě se k hlavičce po rohu dostal Tijani, míč ale zblokovali hosté.

Hosté pak měli mírně navrch, domácí předvedli dobrou pasáž ve 23. minutě. Beran se pěkně probil do vápna a poslal centr, na ten nikdo nedosáhl, pak ale do ohně vracel Koscelník, jenže hosté se dokázali ubránit.

Do velké šance se v 28. minutě hrnul hostující Ndongala, v poslední chvíli ho ale skvěle vychytal Nguyen.

Do konce poločasu pokračoval vyrovnaný boj, v závěru dobře vystihl rozehrávku APOELu Koscelník a řítil se na bránu, k zemi ho ale poslal jeden z obránců, podle rozhodčího čistě.

Druhý poločas začal opět vyrovnaně, v 52. minutě ale měli hosté stoprocentní šanci. Na malém vápně uklízel do brány Nuhiu, Nguyen ale fantasticky vyrazil.

I nadále byli hosté nebezpečnější, když hrozili z akcí po rychlých kombinacích. Naopak Slovanu se kombinace nedařila, postupně přestal ohrožovat branku kyperského týmu, který více a více utahoval šrouby.

V 80. minutě ale konečně domácí šanci měli. Mosquera centroval z přímého volného kopu, do zakončení se dostal Kačaraba, kterého šlapákem zastavil hostující obránce, penalta se ale i přes protesty domácích nekopala.

Ta se ala pískala v 93. minutě! Po rohu Mosquery zahrál rukou jeden z hostujících obránců a míč si vzal Mara. A byl úspěšný, když brankáře poslal na druhou stranu!

Pavel Hoftych (trenér Liberce) „Věděli jsme, že nás čeká velmi náročný soupeř. Silný kombinačně, skvělé individuality, velká zkušenost hráčů. První poločas jsme ještě dokázali slušně dostupovat, měli jsme několik brejků. Druhý poločas už to bylo složitější. Tím, že soupeř hodně držel balon, našim hráčům ubývaly síly. Při jejich obrovské tutovce nás podržel Filip Nguyen. Od toho tam samozřejmě je, takže mu děkujeme. Potom tam bylo několik sporných situací v soupeřově vápně, nakonec ta poslední vyústila v penaltu. Klobouk dolů před Kamilem (Marou), že si na to vleze a uklidí to. Je nejkrásnější to rozhodnout v závěru, kdy soupeř už nemá moc času reagovat. Ideální gól v ideálním čase. Celé mužstvo si to zasloužilo, celý Slovan Liberec si to zasloužil. Finále poháru se Spartou nedopadlo, abychom byli ve skupině. Museli jsme si to znovu prošlapat od 2. předkola. Přes umělou trávu v Litvě, nejasné sestavení FCSB. Dnes jsme se všichni ve Slovanu dočkali odměny."

Marinos Uzunidis (trenér APOELu) „Od začátku jsme hráli líp. Nepamatuji si, že by náš brankář měl tady nějaký zákrok. Byli jsme to my, kdo chtěl hrát fotbal. Měli jsme víc střel a šancí, víc jsme drželi míč. Ale bohužel jsme nedali gól, abychom vyhráli. Slovan hrál defenzivně a jen nakopával dopředu. Myslím, že měl velké štěstí. Ale bohužel to se stává, když je jen jeden zápas. I když jeden tým nehraje dobře, může dát gól. Navíc jsme dostali gól v takové minutě, že jsme už nemohli reagovat. Myslím, že si tuhle prohru nezasloužíme. Myslím, že náš tým byl lepší v celém zápase, ale bohužel výsledek je to, co nakonec vidíme a je hlavní."

Slovan Liberec - APOEL 1:0 (0:0)

Branky: 90+3 Mara. Žluté karty: 8. Kačaraba - 69. Nuhiu. Rozhodčí: Ekberg - Culum, Hallberg

FC Slovan: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula (C) - Pešek (79. Matoušek), Mara, Hromada, Beran (55. Rabušic) - Mosquera, Júsuf

Apoel: Silva - Nsue, Artur Jorge, Shelis - André Geraldes, De Vincenti (C), Tuhami, Zahid, Suleiman (83. Klonaridis) - Ndongala (68. Atzili), Nuhiu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, apoel, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Filip Nguyen, FC Steaua București, AC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Artur Jorge, André Geraldes, Pavel Hoftych, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan to dokázal a zahraje si skupinu Evropské ligy! V nastavení rozhodl z penalty Mara  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.