Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slovan nezaváhal a porazil Příbram. Hattrickem rozhodl Michael Rabušic

Liberečtí fotbalisté se po postupu do Evropské ligy opět představili v domácí lize. Do Liberce přijela Příbram a tři body nakonec berou domácí, a to díky hattricku Michaela Rabušice, který tři branky nastřílel během patnácti minut druhé půle. Dvě z nich byly z penalt po faulech na Mosqueru. Slovan tak zvítězil 3:0 a v tabulce si polepšil na deset bodů.

Slovan mohl jít do vedení hned v první minutě. Matoušek předvedl zrychlení, přesprintoval Treglera a střílel, jeho rána ale bránu minula. Dobrou možnost měli v 7. minutě hosté, ránu Vávry ale vyrazil Nguyen. 

Jinak se o zakončení snažili především domácí, několik náznaků ale ke gólu nevedlo. A tak si největí možnost poločasu připsali hosté. Nguyen ránu Pilíka z trestného kopu vyrazil na vápno, kde se do míče opřel a trefil tyč.

V závěru mohl poslat do vedení Slovan opět Matoušek, který vběhl do vápna, udělal kličku obránci a pálil, Melichar ale střelu vyrazil.

Také úvod druhé půle přinesl dobrou možnost domácích. Po faulu na Csána si v dobré pozici postavil míč Nešický a jeho střela jen těsně minula tyč Melicharovy brány.

Další gólovku měl Slovan v 59. minutě. K odraženému míči se po autu dostal Mikula, vypálil, ale míč orazítkoval břevno.

V 63. minutě byl ve vápně faulován Mosquera a kopala se penalta! Míč si tentokrát postavil Rabušic a nezaváhal – 1:0.

A stejný hráč se v 76. minutě trefil znovu, když po centru Peška pohotově poslal míč do sítě – 2:0. V 79. minutě se kopala další penalta, když byl znovu faulován Mosquera. K penaltě se opět postavil Rabušic a tentokrát si vybral druhou stranu – 3:0.

Slovan Liberec - FK Příbram 3:0 (0:0)

Branky: 64. a 76. a 80. Rabušic (2x pen.). Žluté karty: 11. Csáno - 3. Pinc, 68. Svoboda. Rozhodčí: Proske - Dresler, Mikeska. VAR, AVAR: Houdek, Petřík. Diváci: 2000

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Tijani, Mikula (C) - Matoušek (72. Pešek), Hromada (46. Nešický), Mara, Mosquera (83. Barac) - Beran (57. Rabušic) - Csáno (57. Rondić)

1.FK Příbram: Melichar – Nový, Svoboda, Tregler, Kleščík – Vávra (83. Hájek), Folprecht, Soldát, T. Pilík (82. Vais), Jan Rezek (C) (83. Cortez) – Pinc (56. Antwi)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Příbram

Štítky Slovan Liberec, fobal, příbram, FC Slovan Liberec, Michael Rabušic, 1. FK Příbram, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, Jan Rezek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan nezaváhal a porazil Příbram. Hattrickem rozhodl Michael Rabušic  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.