Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výrazná posila pro Slovan. Z PSV přichází na roční hostování Michal Sadílek

V poslední den přestupového termínu liberecký Slovan významně posiluje. Z nizozemského PSV přichází na roční hostování kapitán reprezentace do 21 let Michal Sadílek. Hrát může v záloze a na kraji obrany. A spekuluje se ještě o jednom jméně, které může tým posílit.

Informaci o hostování přinesl deník ED. „Defenzivní záložník bude mít příležitost rozvíjet se jinde, protože se předpokládá, že v této sezóně nedostane příliš mnoho hracího času,“ napsal list.

Podle něj měla o Sadílka zájem i Sparta Rotterdam, podle Deníku Sport ale hráč nakonec zvolil Liberec. Oba kluby už jsou domluveny, nizozemský tým si jednadvacetiletého hráče může v zimě stáhnout zpět.

V aktuální sezoně si český talent zapsal dva starty v Eredivisie, na čtrnáct minut zasáhl i do duelu předkol Evropské ligy proti slovinskému NŠ Mura. V nejvyšší nizozemské soutěži dohromady nasbíral 27 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky a na další tři přihrál.

„Hledali jsme možnost posilnění týmu. Problém se vyskytl ve středu zálohy, kde nemáme tolik hráčů, kteří mají zkušenosti třeba i s evropským fotbalem. Objevila se možnost pro hostování Michala Sadílka. Komunikoval jsem s ním přes jeho manažera Davida Nehodu. Michala si pamatuji z mládežnických reprezentací, sice nebyl u mého ročníku, ale sledoval jsem ho stejně jako ostatní talenty," komentoval Pavel Hoftych.

Liberecký trenér si moc dobře zná přednosti nové posily. „Víme, co umí. Patří mezi kluky, kterým se říká ‘vysavač‘: nezastaví se, je aktivní a ochotný neustále běhat i pracovat, navíc má ještě fotbalovou kvalitu. Vítáme ho v týmu a jsme strašně rádi, že přijde. Může pro nás být velmi platným hráčem. Je navíc dobře, že má v týmu spoluhráče z české jednadvacítky jako je Chaluš a Matoušek, do kabiny zapadne okamžitě.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PSV Eindhoven

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, sadílek, Michal Sadílek, FC Slovan Liberec, Sparta Rotterdam, Eredivisie, Evropská liga UEFA, Deník Sport, David Nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrazná posila pro Slovan. Z PSV přichází na roční hostování Michal Sadílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.