Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovan zápas v Bělehradě nezvládl, Crvené zvezdě podlehl 1:5

Liberečtí fotbalisté se ve druhém utkání základní skupiny Evropské ligy představili na hřišti bělehradské Crvené zvezdy. A nebyl to zápas, podle jejich představ. Brzy to bylo dva nula, a i když do půle snížil Matoušek, domácí třemi brankami ve druhé půli rozhodli.

První náznak šance v utkání měl Tijani. Přečetl soupeřovu přihrávku, na nic nečekal a vypálil. Jeho silná rána o malý kus přelétla břevno. Do velké šance byl v šesté minutě vyslán Falcinelli, včas však vystartoval Nguyen a míč pokryl. O necelou minutu později se dopředu opět dostali hráči srbského klubu, z levé strany přistál do vápna jedovatý centr. Ten ještě zvládl Tijani odpálit, ovšem pouze k dalšímu hráči soupeře. Rodić vrátil míč do vápna z voleje a El Fardou Ben úspěšně zakončil hlavou. Krátce po gólu se opět Crvena zvezda hnala dopředu a do obrovské šance se dostal Nikolić, jeho střelu Nguyen naštěstí vyrazil. 

Byla to opět levá strana, po které se k naší brance dostalo další nebezpečí. Po přesné přihrávce vystřelil Ivanić z velmi ostrého úhlu a byl vychytán Nguyenem. Po rušném úvodu jsme se i my dostávali k větší kombinaci a více jsme se podívali na polovinu soupeře. Ovšem ve 22. minutě pronikli domácí levou stranou před bránu. Po dlouhé vzdušné přihrávce obdržel Ivanić míč téměř na konci hřiště, neváhal a poslal míč do vápna, kde už čekal El Fardou Ben, který razantní střelou zakončil. 

V následujících minutách se hra poměrně vyrovnala, oba celky se dostávaly do nebezpečných akcí. Ovšem největší z nich měl s přehledem opět soupeř, když Katai trefil z velké dálky tyč. Po vyraženém centru Sadílka se domácím nepodařilo odklidit balón do bezpečí a opět ho vybojovali hráči v modrém. Pěknou kombinaci předvedli Hromada, Sadílek a Matoušek a právě Jan Matoušek krásně zakončil zpoza vápna do brány brankáře Borjana. V závěru měl fantastickou možnost zvýšit náskok domácích Ivanić, ze skvělé pozice naštěstí přestřelil.

V úvodu druhého dějství utekl Katai na středu hřiště Marovi a Hromadovi a pak prostrčil balón na El Fardoua. Mikula ho stihl odzbrojit, naneštěstí odrazil míč přímo na rozběhnutého Milana Gajiće, který už dorazil do odkryté brány. Po našem rohovém kopu zahájil soupeř velmi rychlý protiútok. Katai postupoval na bránu a snažil se přihrát nabíhajícímu spoluhráči. Díky Matouškovi a zákroku Nguyena byla šance zneškodněna. Nedlouho poté byl velmi blízko před vápnem faulován Sadílek. K přímému kopu se postavil Mara a kopl ho velmi dobře, pro jeho technickou střelu se musel brankář Borjan velmi natáhnout. 

Byl to opět Aleksandar Katai, kdo nám utekl středem hřiště, obešel obranu a po tečované střele vstřelil čtvrtý gól. Neuběhly ani tři minuty a domácím se opět podařilo dát další branku. Po rohovém kopu rozehraném na přední tyč se hlavička Diega Falcinella odrazila od země přímo do pravého horního rohu. V závěru utkání přiběhl do vápna Gavrić, poradil si s Chalušem a vystřelil. Nguyen byl ale připraven a s ránou si poradil.

CZ Bělehrad - Slovan Liberec 5:1 (2:1)

Branky: 7. El Fardou, 22. El Fardou, 50. Gajić, 67. Katai, Falcinelli – 41. Matoušek. Žluté karty: 66. Borjan, 82. Sanogo Junior. Rozhodčí: F. Verissimo - L. Campos, P. Nuno De Sá Martins

Crvena zvezda: Borjan (C)– Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (75. Gobeljić) – Nikolić, Sanogo Junior – Katai (88. Vukanović), Ivanić (83. Gavrić), El Fardou Ben (83. Petrović) – Falcinelli (88. Pankov)

FC Slovan: Nguyen - Mikula (C), Chaluš, Tijani, Koscelník - Sadílek, Hromada (85. Šulc), Mara (90+1. Barac) - Mosquera (90+1. Fukala), Júsuf (75. Rabušic), Matoušek (75. Beran)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, cz, Bělehrad, FC Slovan Liberec, Jan Matoušek, Aleksandar Katai, Evropská liga UEFA, FK Crvena zvezda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zápas v Bělehradě nezvládl, Crvené zvezdě podlehl 1:5  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.