Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oslabená sestava, penalta i červená pro Peška. Slovan přesto veze z Teplic tři body

Po náročném utkání Evropské ligy se Slovan představil také v obnovené domácí soutěži. A bylo to pro tým velmi těžké. Po čtvrtečním utkání se sice vrátili Knobloch, Jugas nebo Pešek, jenže vypadli zase další hráči včetně Mikuly nebo Mary. Liberec přesto v Teplicích vyhrál 2:1, gólman Knobloch zlikvidoval penaltu.

První velkou možnost měli domácí už ve čtvrté minutě, kdy Kučera po rohu patou ťuknul do míče a ten trefil tyč. Poté se ještě odrazil a poskakoval po lajně, tam už ale zachránil Knobloch. To první roh hostů ve čtrnácté minutě dopadl pro Slovan lépe. Rozehrál ho Nešický, který našel Kačarabu a ten míč trkl do sítě – 0:1.

Jenže o necelé dvě minuty později bylo vyrovnáno. Trubač se dostal ke střele a překonal Knoblocha – 1:1. Jen o dvě minuty později mohli jít hosté opět do vedení. Roh znovu zahrál Nešický a opět našel Kačarabu. Jeho rána ale těsně minula tyč Grigarovy brány. To se povedlo až ve 24. minutě. K míči se po nedorozumění domácí obrany dostal Rondič, předložil ho Peškovi, který překonal Grigara – 1:2.

I tentokrát mohli domácí rychle odpovědět a během několika desítek sekund měli dva velké závary, obrana Slovanu ale odolala. Ve 43. minutě se Teplicím na chvíli podařilo vyrovnat, jenže vlastní branka pro osfajd neplatila.

Hned v úvodní minutě druhé půle propadl míč k Vukadinovičovi, ten ale tváří v tvář Knoblochovi vysoko přestřelil. Slovan se do velké možnosti dostal v 52. minutě. Hromada vysunul Rondiče, který se pokusil přehodit Grigara, ten ale stihnul zasáhnout.

V šedesáté minutě měli domácí velkou šanci vyrovnat. VAR odhalil, že Hromada zahrál rukou, k pokutovému kopu se postavil Řezníček, jenže Knobloch jeho ránu vyrazil. A Knobloch se předvedli o dvě minuty později kdy vyškrábl střelu Trubače.

Klíčový moment přišel v 70. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Pešek. Už tak oslabený Liberec navíc po těžkém utkání ve čtvrtek v Hoffenheimu poté pouze bránil vedení.

V 91. minutě se síly na hřišti vyrovnaly. Vondrášek zastavil unikajícího Matouška a musel ven. Zbývající dvě minuty už pak Slovan zvládl a z Teplic veze tři body.

FK Teplice - Slovan Liberec 1:2 (1:2)

Branky: 16. Trubač - 14. Kačaraba, 24. Pešek. Žluté karty: 37. Řezníček - 51. Pešek, 67. Hromada. Červené karty: 70. Pešek. Rozhodčí: Pechanec – Hrabovský, Ratajová. VAR, AVAR: Denev - Mokrusch

FK Teplice: Grigar - Černý, Heidenreich, Mareček (46. Knapík), Vukadinović - Fortelný, Kučera (C), Žitný (65. Mareš), Moulis, Trubač (65. Vondrášek) - Řezníček

FC Slovan Liberec: Knobloch - Kačaraba (C), Jugas, Pourzitidis - Pešek, Michal, Nešický, Hromada, Kosek - Matoušek, Rondić

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, koronavirus, covid, Teplice, FC Slovan Liberec, FK Teplice, Evropská liga UEFA, TSG 1899 Hoffenheim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabená sestava, penalta i červená pro Peška. Slovan přesto veze z Teplic tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.