Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brali bychom bod, tři jsou fantazie, řekl po utkání v Teplicích brankář Knobloch

Zdecimovaný kádr Slovanu koronavirem se v neděli po obědě postavil neoblíbeným Teplicím. A vyhrál! I když chyběla řada opor a někteří navrátilci ke konci utkání sotva pletli nohama, Liberec výhru ubránil. Velký podíl má brankář Knobloch, který odchytal první soutěžní utkání po finále poháru se Spartou a sám se přitom nedávno s koronavirem potýkal.

O zápase v Teplicích

Zápas byl extrémně těžký, my jsme do Teplic jeli v takové situaci, jaká nastala. Myslím si, že před zápasem bychom brali i jeden bod a tři jsou naprostá fantazie pro nás. Zvlášť když ještě přihlédneme k té černé sérii, kterou v Teplicích v poslední době máme. Je to trošku paradox, že se nám v této sestavě podařilo vybojovat vítězství.

O skládání týmu pro zápas

V sobotu jsme věděli, kdo je a kdo není k dispozici. Samozřejmě se nám skládání zkomplikovalo v pátek po návratu z Německa, kdy nám ubylo pár lidí. Museli jsme se s tím vypořádat, tým doplnili mladí kluci, kteří to zvládli dobře. Po naší červené kartě jsme hráli v úplném hlubokém bloku a zápas byl jen o tom, jestli Teplice srovnají, případně i zvládnou ještě otočit. Naštěstí se jim to nepodařilo. V celém zápase byly Teplice jasně lepší na míči, my jsme vyčkávali na své šance a dvě jsme také proměnili. Po červené kartě to už byla totální defenzíva a pouze jsme čekali, jestli nám dají gól, nebo ne.

Hodnocení utkání v Teplicích trenéra Hoftycha

O prvním zápase sezony

Jsem rád, že jsem se dostal do brány, i když to bylo za takových okolností. Samozřejmě mám radost, že jsme tady vyhráli. Všichni jsme vnímali sérii, kterou zde Liberec má - je to už pár let, kdy tady nebodoval. Z vítězství máme obrovskou radost a já osobně jsem taky rád, že se nám to podařilo. Pro každého hráče je složité a pro gólmana ještě možná složitější, se připravit na zápas, pokud chybí rytmus. Dneska jsme sem jeli s tím, že nemáme co ztratit.

O závěru v deseti

Jenom jsem čekali na to, jestli nás Teplice nějak potrestají a promění některou ze svých mnoha šancí. My jsme se pouze posouvali a chtěli jsme to dobře ubránit, což se nám povedlo. Jejich šance jsme zvládli přežít, kluci několikrát výborně zablokovali gólové střely. Vybavuji si třeba Tarase Kačarabu a Kubu Hromadu v prvním poločase. Dneska jsme podali týmový a bojovný výkon.

O rotaci brankářů

Myslím si, že se navzájem podporujeme. Ovšem samozřejmě chceme všichni chytat. Teď nastala rotace, která byla způsobená pozitivním testem, takže jsme se prostě museli prostřídat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan liberec, koronavirus, covid, Teplice, knobloch, FK Teplice, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, fantazie, Německo, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brali bychom bod, tři jsou fantazie, řekl po utkání v Teplicích brankář Knobloch  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.