Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trenéři Slovanu před derby: Koronavirem si prošlo prakticky celé mužstvo. Teď už jsme pohromadě

Slovan si prošel náročným obdobím. Prakticky celý tým postupně prodělal koronavirus, v Evoprské lize v Hoffenheimu i v Teplicích tak hrálo torzo mužstva. Před pátečním derby už je ale tým pohromadě a připravuje se na další ligové utkání se sousedním Jabloncem. Před regionálním derby aktuální situaci hodnotili trenéři Pavlové Hoftych a Medýnský.

Jak jste na tom zdravotně? Podařilo se vyléčit hráče, co měli koronavirus?
Hoftych: Co se týče hráčů, většinou už mají výsledky negativní. Co se týče dalších zranění, nechceme to komentovat. Chystáme se na zápas a budeme nachystaní.

Přišla vám vhod reprezentační pauza?
Hoftych: Přišla vhod ne kvůli tomu, že by někdo byl nějak výrazně nemocný, ale byl covid pozitivní, takže musel být mimo tým, v tom nám to vhod přišlo a tým je pohromadě. 

Jak se těšíte na derby, co pro vás znamená?
Medýnský: Těšíme se na něj jako na každý zápas, jsme rádi, že se liga vůbec rozběhla. Co se týče derby jako takového, vždycky to víc znamená pro fanoušky a lidi, co v regionu bydlí. Liberec a Jablonec jsou města hned vedle sebe, takže to derby je. Na zápas se těšíme a doufáme, že pomyslný klíč od derby zůstane v Liberci.

Co od Jablonce očekáváte?
Medýnský: Jablonec je velmi zkušené mužstvo, počínaje Tomášem Hübschmannem, brankářem Hrubým, až po Považance, Doležala. To jsou hráči, kteří hrají dlouho ligu a dobře. Dlouhodobě se pohybují v prvních pěti týmech, mají zkušené trenérské duo Rada, Klucký. Očekávám taktický boj o střed hřiště, Jablonci se v posledních zápasech moc nedařilo, takže se na nás budou chtít vytáhnout. Pro nás možná může být malá výhoda, že jsme hráli Evropskou ligu.

Berete zápas jako možnost odskočit do středu tabulky?
Hoftych: Je to derby, prestižní zápas. Nebudeme se bavit, kam chceme odskočit, vždycky tam jsou soupeři. Jdeme zápas od zápasu, teď nás jich v rychlém sledu až do 23. prosince čeká deset, každý bude důležitý a stejně tak je důležité i derby.

V loňské sezoně skončila dvě derby remízou, jednou jste vyhráli, může to být pro trenéra Radu větší motivace?
Hoftych: Loni se nám derby povedla, neprohráli jsme. Trenér Rada se bude těšit na zápas, protože minule kvůli pozitivnímu testu nemohl být utkání přítomen.

Může být pro vás výhoda, že většina týmu si už koronavirem prošla?
Hoftych: Výhoda to může být, ale neznám situaci v jiných týmech. Celé mužstvo si pozitivními testy prošlo, většina měla bezpříznakový průběh. Výhoda i je, že nemusíme podstupovat testování a nehrozí ani případná stopka kvůli covidu.

Slovan je ve skupině Evropské ligy. Jaké to může mít plusy a minusy?
Hoftych: To, že jsme postoupili do Evropy je obrovské plus, ať už finanční, tak prestižní, pro kluky je to obrovská možnost změřit síly s kvalitními protivníky. Minus je asi jediné, a to, že se vám kumulují zápasy a budou se nám kumulovat hlavně teď v závěru sezony. Máme ale dostatečně široký kádr, abychom se s tím poprali.

Čím to, že Jablonec z předkol na rozdíl od Liberce nikdy nepostoupil?
Medýnský: Už když jsem v Jablonci působil, hráli jsme pohár UEFA a první kolo jsme zvládli. Jablonec možná nemá tolik štěstí, nebo nejsou ve správný čas na správném místě. Zápas v Dunajské Stredě měli výborně rozehraný, nakonec ale vypadli. Někdy to může být o jedné chybě, a to se jim zatím nedaří odstranit.

V příštím týdnu vás čeká Hoffenheim. Co říkáte na jeho koronavirové problémy v jeho týmu?
Medýnský: Problémy, jako jsme měli my, teď zřejmě mají oni. Jsou to věci, které tato doba přináší. My jsme si tím prošli v Hoffenheimu, kam jelo torzo našeho týmu, i v Teplicích, kde se nám nakonec podařilo vyhrát. Jsme zase rádi, že dostali šanci i hráči ze širšího kádru, kteří dokázali, že s nimi musíme počítat. Hoffenheim má široký kádr a určitě se s tím popere. I když nebudou hrát ti nejlepší, stále to bude velká síla. Velkou výhodu pro nás v tom nevidím, naopak hráči, co dostanou šanci, mohou hrabat na tisíc procent. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, koronavirus, covid, derby, Jablonec, COVID-19, Hoffenheim, Teplice, Liberec, UEFA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenéři Slovanu před derby: Koronavirem si prošlo prakticky celé mužstvo. Teď už jsme pohromadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.