Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chceme zůstat v tabulce před Gentem, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych

Slovan po víkendové pauze čeká další utkání v Evropské lize. Hraje v něm o body do koeficientu, peníze, ale i možnost udržet si naději na postup do jarní části poháru. Liberec se ve čtvrtek od 19 hodin představí na hřišti belgického Gentu, který v prvním utkání porazil 1:0.

Přišla vhod víkendová pauza kvůli odloženému utkání s Baníkem? Jak jste ji využili?
Měli jsme trénink v pátek, od neděle zase trénujeme. Měli jsme zátěžové tréninky, nyní se už chystáme po taktické stránce.

Je tým kompletní?
Prakticky ano, trénovali jsme v plném počtu. Někteří kluci ještě mají určitě resty, ale podle fyzických dat už se blížíme číslům, které bychom chtěli a mužstvo se dotrénovává.

Máte informace, jak je na tom Gent?
Víme, že poslední utkání prohráli 0:3, což pro ně není ideální. Co se týče hráčů, kádr známe, známe i jejich způsob hry. Ale jinak to moc nezkoumáme, protože před zápasem to může být jinak.

Co byste u soupeře vyzdvihl? Jak eliminovat jeho přednosti?
Mají výbornou křídelní hru, umí jeden na jednoho, rychlý přechod do útoku. Jde o velmi dobré mužstvo, které neprožívá povedený podzim, v Evropě je ze hry a doma je ve spodní polovině tabulky. Jsou tam ale kvalitní fotbalisti a i když s CZ prohráli 0:2, na šance byli lepší než CZ. Jsou velmi dobří dopředu, ale patří k tomu pomalejší návraty do obrany. Mají tam defenzivní okna a chceme je využít. Sami jsme teď ale měli hodně problémů

Před utkáním v Liberci byl trenér hostí velmi sebevědomý, může to Slovan využít pro motivaci hráčů i v tomto zápase?
Tehdy jsme to využili jen lehce. Četli jsme to, ale trenérovi celkem rozumím, že když tady sejdete ty schody a přijdete na malý útulný stadion, tak pro někoho může být hodně malý. Určitě neočekávali, že ve skupině budou poslední, my ale chceme zůstat v tabulce před nimi.

Čím se chcete prezentovat v Belgii?
Mohl bych slíbit ofenzivní smršť, ale neslíbím. Vycházíme z určitého stylu hry, hrajeme do obrany. Pokud chceme uspět, musíme hrát svými zbraněmi – poctivě do defenzivy, rychle do útoku.

Hrajete o čest, nebo sníte o postupu?
Šli jsme do toho s tím, že jsme rádi, že jsme postoupili a chceme plnit koeficient. Teď jsme měli tři extra těžké zápasy, máme ještě dva, abychom uhráli koeficient a nějaké peníze pro klub. Co se týče postupu, uvidíme před zápasem s CZ, jestli se bude vůbec o čem bavit.

Štve vás nelichotivé skóre 2:12?
Neštve, beru, že jsme měli dva těžké zásahy. Ale tak, jak nám to pomohlo s FCSB, zase nám to uškodilo v Bělehradě a Hoffenheimu. Skóre mě tedy vůbec netrápí.

Utkání bude řídit ukrajinská rozhodčí. Zažili jste už nějaký takový zápas?
V Česku jsme zažili hodně takových utkání s paní Damkovou, v Karviné zase s paní Adámkovou. Ženy to řídí jinak, asi na ni nasadím specialistu Pavla Medynského, který působil v ženském fotbale. Doufám, že ji pomůžeme jako tým, i my jako mužstvo ji budeme chtít pomoct, aby to i pro ni byl dobrý zápas.

Ligový zápas se Slováckem bude až v pondělí, je to pro vás výhoda?
Kvůli cestě z Belgie to výhoda je, i když si zase krátíme čas před Crvenou Zvezdou. Slovácko momentálně hraje výborný fotbal, máme tak o den více se na něj připravit.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, Gent, FC Slovan Liberec, trenér, Pavel Hoftych, Liberec, Belgie, Slovácko, Roman Jaremčuk, Taras Ivanovyč Kačaraba, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme zůstat v tabulce před Gentem, říká trenér Slovanu Pavel Hoftych  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.