Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jakub Pešek po druhé výhře nad Gentem: Rozhodčí to zvládly skvěle, až na ten konec

Záložník Slovanu Jakub Pešek se ocitl u obou branek Slovanu proti belgickému Gentu v předposledním utkání základní skupiny Evropské ligy. I díky jeho příspěvku Liberec bere druhou výhru. Po utkání chválil ženské rozhodčí, které takové utkání řídily vůbec poprvé. Ty podle něj jen nezvládly nervózní konec utkání.

O druhé výhře proti Gentu

Jsou to krásné pocity, protože jsme stáli před velkým týmem, který hrál kvalitně. My jsme je týmovým výkonem zaslouženě přetlačili a jsem za to strašně šťastný.

O asistenci u první branky

Byla to klasická brejková situace, co nacvičujeme. Myslím, že tam Beran sebral balón a s Kamso Marou si narazili a poslali mi to dopředu. Já už jsem pak hledal nejlepší řešení. Nakonec jsem připravil střelu Kamilovi, který asi i s pomocí teče vstřelil branku. Takže jsem rád i za tu asistenci. Prvotní myšlenka byla skrytá střela na zadní tyč. Ale ten hráč se mě snažil dostat na levou nohu. Musel bych udělat kličku doleva, ale všiml jsem si Kamila, který si skvěle naběhl. Já jsem to jenom posunul a on to skvěle zakončil.

O asistenci na druhý gól

To byla standardní situace, docela mi to sedlo a před brankou byl závar. Taras Kačaraba to tam dokopl. Byl to takový uklidňující gól. Škoda, že jsme pak dostali branku na 2:1, protože jsme byli pod větším tlakem. Byly tam ještě nějaké náznaky, ze kterých jsme mohli zvýšit vedení, ale to se nepovedlo. Ten konec byl takový hektický a nervózní...

Hodnocení trenéra Pavla Hoftycha


O nepovedeném střídání Gentu

Co já mám zprávy ze střídačky, kde jsme se o tom bavili, tak ten hráč měl nastoupit do základní sestavy, ale vypadl z ní ještě před zápasem. Takže pak to zkusili, že ho nasadí znovu. Každopádně skvělá práce rozhodčích, že si to dokázali pohlídat.

O výkonu ženských rozhodčích

Já je musím na jednu stranu strašně pochválit, protože to zvládly, až na ten konec, který byl hektický. První poločas snad nebyla ani žlutá karta, hlavní sudí měla i respekt a řídila utkání podle sebe. Zvládla to skvěle.

O nervózním závěru

Je to nejspíš pro ně nepříjemné, nedaří se jim v lize a v poháru taky čekali více bodů. A když se Slovanem neudělali ani bod, tak je to také frustrující, protože počítali, že v této skupině budou asi úplně jinde. Ale my jsme jim to znepříjemnili a myslím, že zaslouženě vzali jejich body.

O posledním zápase s CZ Bělehrad

Věřím, že když budeme hrát náročně a týmově, že jim tu prohru můžeme nějakým způsobem vrátit. Ne třeba takovým rozdílem, ale když se budeme prezentovat takovýmto fotbalem, tak se nebojím, že bychom nezvítězili.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, evropská liga, KAA Gent, Jakub Pešek, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, Kamso Mara, FK Crvena zvezda, HC Škoda Plzeň, Taras Ivanovyč Kačaraba, Pavel Hoftych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Pešek po druhé výhře nad Gentem: Rozhodčí to zvládly skvěle, až na ten konec  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.