Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ovlivněné finále poháru? Berbr volal rozhodčímu: Potřebuju politickou věc

Hodně emocí přineslo finálové utkání MOL Cupu mezi Libercem a Spartou. Mluvilo se především o chybě sudího Královce, který měl vyloučit sparťanského Frýdka, což ale i přes konzultaci s videorozhodčím neudělal. Emoce plály hodně dlouho a příběh finálového utkání nyní píše další kapitolu. Jak zjistil server efotbal.cz, před finále rozhodčímu volal místopředseda svazu Roman Berbr, který je nyní už několik týdnů ve vazbě.

Nominaci rozhodčích na finále řešil Berbr už devět dní před finále, kdy volal místopředsedovi komise rozhodčích Martinu Wilczekovi s tím, jestli už jsou známí rozhodčí, kteří budou utkání pískat. Wilczek Berbrovi podle serveru efotbal.cz odpovídá, že ano, a že nasadil „naši jedničku“, tedy rozhodčího Pavla Královce.

Berbr tak okamžitě volá Královcovi. Chce, aby se u něj zastavil. Tři dny před utkáním pak rozhodčímu volá znovu. „Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí byl za mnou Pepa Krula,“ říká Berbr. 

Rozhovor pokračuje a Královec odpovídá, že chápe. „Jenom ho potřebuju, ho pozdravuj potom. A ze zbytku udělej suchej hajzl,“ dodává Berbr. Královec odpovídá že „jim to nedělá problém“. „Ať mají o čem psát,“ uzavírá.

A v utkání skutečně došlo k momentu, který se pak dlouho řešil. Sparťan Frýdek o půl hodině šlápl na Malinského, vyvázl ale jen se žlutou kartou. A to i přes to, že videorozhodčí Královce upozornil na to, že by mohlo jít o zákrok na červenou. 

Slovan nakonec šel do vedení, Sparta ale utkání otočila a šla rovnou do Evropské ligy. Slovan si účast v základní skupině musel vybojovat v předkolech.

Vraťme se ale k hovoru mezi Berbrem a Královcem. Právě bývalý místopředseda svazu v něm zmiňuje „Pepu Krulu“. Josef Krula je bývalým rozhodčím a nyní sportovním manažerem Sparty. Co s Berbrem řešili? To se asi nedozvíme. Sparta se ale už od policejních odposlechů distancovala. „Klub neovlivňoval delegaci sudích na konkrétní zápasy. Sparta si naopak přeje důkladné prošetření celé kauzy a věří, že všichni, kteří se dopustili protiprávního a korupčního jednání, budou potrestáni,“ píše v klubovém prohlášení. Sám Krula se k odposlechům odmítl vyjádřit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan, sparta, berbr, královec, finále, MOL Cup, Pavel Královec, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Roman Berbr, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ovlivněné finále poháru? Berbr volal rozhodčímu: Potřebuju politickou věc  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.