Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slušný výkon, žádný bod. Slovan na Slavii prohrál 0:3

Výsledek je možná až krutý, Liberec odehrál na Slavii velmi dobré utkání, jenže své šance, na rozdíl od domácích, neproměnil. Znovu se ukázal objev posledních týdnů Abdallah Sima, který vstřelil dvě branky.

Do dobré možnosti se v šesté minutě řítil Matoušek, který se málem ocitl za domácí obranou, nakonec ale špatně zpracoval míč. To domácí mohli jít do vedení ve 13. minutě. Sima poslal střílenou přihrávku, do které vložil nohu Kuchta a míč rozezvučel tyč.

V 18. minutě Matoušek obral o míč Zimu a utíkal na Koláře, který jeho střelu dokázal vyrazit. 

Ve 23. minutě vstřelila branku Slavia. Sima si naskočil na roh Provoda a hlavou skóroval. Celou situaci pak ještě zkoumal videorozhodčí, protože při rohu se po souboji s Kuchtou skácel na zem Koscelník, branka ale platila.

Liberečtí se ale po gólu nesložili a pokračovali ve velmi dobrém výkonu. Velký závar měli ve 40. minutě po přímáku Sadílka, jenže Koscelníkovu ránu obrana domácích srazila.

Jenže Slavia ještě v nastavení udeřila podruhé. Olayinka si našel centr a zblízka hlavou zvýšil na 2:0.

Hned v úvodu druhé půle měl Liberec výhodu přímého kopu z hranice vápna, Yusuf ale ani nadvakrát nepropálil domácí zeď. Dobrou možnost pak měl Mara, který zakončoval Mosquerův centr, druhý jmenovaný pak pálil zpoza vápna, Kolář si s jeho ránou dokázal poradit.

Byla to ale opět Slavia, která skórovala. Sima se ocitl na penaltě zcela sám, kde ho našel Masopust a bylo to 3:0.

Liberečtí byli i přes rozhodnutý výsledek až do konce aktivní, měli i několik dalších nadějných možností, čestného úspěchu se přesto nedočkali, i když Slavia poslední minuty dohrávala bez zraněného Takácse a bez možnosti ho vystřídat.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)

Branky: 23. a 75. Sima, 45+1. Olayinka. Žluté karty: 11. Sadílek. 27. Júsuf, 68. Mosquera. Rozhodčí: Marek - Paták, Kotík  VAR, AVAR: Rejžek, Pečenka

SK Slavia Praha: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil (C) - Oscar, Provod (80. Takács) - Sima (82. Karafiát), Stanciu (70. Traoré), Olayinka (80. Malínský) - Kuchta (79. Tecl)

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Tijani, Mikula (C) - Sadílek (6. Michal), Mara - Pešek (52. Rondić), Matoušek (75. Nešický), Mosquera (75. Fukala) - Júsuf (63. Rabušic)

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan Liberec, fobal, slavia, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, SIMA Peru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slušný výkon, žádný bod. Slovan na Slavii prohrál 0:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.