Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chtěl jsem Slavii ukázat, že nejsem odepsaný, řekl liberecký Jan Matoušek

Ve Slovanu hostuje právě z pražské Slavie, utkání v Edenu tak pro něj bylo speciální. Svému mateřskému klubu chtěl ukázat, že stále má potenciál se ve Slavii prosadit. A mohlo se mu to povést mnohem lépe, kdyby proměnil některou ze svých šancí.

O tom, zda nastoupit proti Slavii

Hlavní důvod je motivace a chtěl jsem ukázat, že tam patřím. Chtěl jsem utkání odehrát na sto procent. Také jsem tím chtěl Slavii vzkázat, že stále mám potenciál a nejsem odepsaný. Tím, že jsem vlastně hráč Slavie, tak pro mě byl zápas o to speciálnější.

O vyhecovanosti utkání

Já si myslím, že zápasy se Slavii, Spartou a Plzní jsou vyhecovanější pro každý tým. Určitě více, než když se hraje s někým ze spodku tabulky. Přece jenom pro nás tři to bylo určitě o trochu vyhecovanější. V zápase jsme chtěli ukázat, že jsme v Evropě nebyli jen tak a můžeme se měřit i s nejlepšími týmy z ligy.

Trenér Hoftych hodnotí utkání na Slavii


O neproměněné gólové šanci

Musím se přiznat, že mě to velmi mrzí. Především proto, že jsem do zápasu šel, abych se ukázal a pomohl týmu tím, že už se konečně rozstřílím. Teď se mi střelecky vůbec nedaří, pálím šanci za šancí, takže jsem to chtěl konečně zlomit. Myslel jsem si, že v tomto zápase by to pro mě bylo ideální a tím větší motivaci jsem měl.

O dalších možnostech

Při první šanci, kdy mi přihrával Martin Koscelník, jsem si dal špatný dotek a ani se nedostal ke střele. V té největší příležitosti, když jsem šel úplně sám, jsem čekal na pohyb Koláře, ten však zůstal zkušeně stát. Při posledním doteku jsem si to dal trochu delší a už mi zbývala pouze možnost lobu. Bohužel tam nechal ruku a skvěle mě vychytal.

O středečním zápase s Opavou

Musíme jezdit, jako v každém zápase v Evropské lize. Asi každý fanoušek viděl, že v týmu máme potenciál, jsme extrémně bojovní a dokážeme se vyhecovat na každého soupeře. S Opavou jenom jezdit a konečně prolomit naše šance, protože jsme v žádném zápase, mimo Plzeň, moc branek nedali.

O nabitém programu až do Vánoc

Nejtěžší je hrát ob tři dny, máme zápas, pozápasový trénink, předzápasový a opět zápas. Pro tělo je těžké zregenerovat, ale stále si myslím, že je pořád lepší hrát zápasy než trénovat. Jestli chce někdo z nás jít do zahraničí, tak tam hrají stejným způsobem velmi často. Určitě to je také o zvyku, avšak kádry jsou tak široké, že se zápasy dají zvládnout i tak, že se hráči různě prostřídají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan Liberec, fobal, slavia, matoušek, Jan Matoušek, Plzeň 2-Slovany, Plzeň, Opava, Evropa, Martin Koscelník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl jsem Slavii ukázat, že nejsem odepsaný, řekl liberecký Jan Matoušek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.