Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Po třech zápasech výhra. Slovan porazil Opavu 2:0

Hodně oslabená přijela do Liberce Opava, v jejímž kádru řádí koronavirus. Její sestava ale nakonec byla jiná jen na třech postech oproti poslednímu zápasu s Boleslaví. V bráně se představil nejmladší brankář historie ligy Kubný, ani on přes několik skvělých zákroků nezabránil vítězství Liberce. Vítězný gól padl už ve druhé minutě, když Rabušic proměnil penaltu. Slovan tak vyhrál po třech zápasech, ve kterých získal jen jediný bod.

A Slovan hned od úvodních sekund ukázal, že Opavu nečeká nic jednoduchého. Rabušic si ještě v první minutě naběhl na centr zprava, byl faulován a kopala se penalta. Míč si postavil právě „Rambo“ a teprve šestnáctiletého brankáře hostí Kubného poslal na druhou stranu – 1:0.

V 16. minutě se do obrovské šance dostal hostující Harazim. Střelu z první ale nedokázal dostat mezi tyče. O čtyři minuty předvedl krásnou kombinaci Liberec. Pešek našel ve vápně Mosqueru, který z otočky poslal na Rabušice. Po jeho přiťuknutí střílel z penalty Hromada, trefil ale střed brány, kde zasáhl Kubný.

Liberec byl i nadále aktivnější. Další gólovku si nakonec připravil až ve 38. minutě, kdy po centru Mosquery hlavičkoval Rabušic a opět se vytáhl Kubný. Jenže z následujícího rohu Slovan udeřil. Roh Peška přizvedl Mikula a na zadní tyči hlavičkoval osamocený Kačaraba – 2:0. Jen o dvě minuty později se k pěkné střele dostal Sadílek, se kterou si Kubný poradil.

V 56. minutě měl další gól na kopačce Rabušic. Dostal dobrou přihrávku od Matouška a míč chtěl do sítě dostat patou, bránu ale těsně minul.

Po hodině hry dostal krásný míč od Peška Matoušek, elegantně si zpracoval a pálil, jenže Kubný byl připravený. Matoušek se řítil do šance i o pět minut později, nakonec ale fauloval.

A byli to znovu domácí, kteří mohli skórovat. K hlavičce se v 75. minutě dostal Rondič, skvělým zákrokem vychytal Kubný. Míč se odrazil ke Kačrabovi, ten ale v dobré pozici špatně trefil míč a bránu přestřelil.

Slovan pak už dokráčel k vítězství, Opava se ve druhé půli nedostala vlastně vůbec k ničemu.

Slovan Liberec - SFC Opava 2:0 (2:0)

Branky: 2. Rabušic (pen), 40. Kačaraba. Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Pečenka. ŽK:17. Hromada - Dordič. Bez diváků.

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Jugas, Kačaraba, Mikula - Pešek, Sadílek, Hromada (79. Mara), Mosquera (54. Beran) - Júsuf (54. Matoušek (80. Koscelník)), Rabušic (61. Rondič)

Slezský FC Opava: Kubný - Blažej, Didiba, Večerka, Hrabina, Harazim - Tiehi, Dordič (76. Smilek), Helešic, Rataj (62. Kramář) - Juřena

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, opava, FC Slovan Liberec, SFC Opava, Bílí Tygři Liberec, FK Mladá Boleslav, Rambo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech zápasech výhra. Slovan porazil Opavu 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.