Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slovan porazil Mladou Boleslav 3:0. V tabulce se posunul už na šesté místo

Liberečtí fotbalisté se připsali druhé vítězství v řadě. Po výhře nad Opavou porazili Mladou Boleslav, tentokrát 3:0. Stejně jako s Opavou padla vítězná branka už v úvodu zápasu, když se trefil Hromada.

Liberečtí začali utkání s několika změnami, jen na lavičce zůstali Mosquera, Sadílek nebo Pešek. Znát to ale nebylo, protože Slovan skóroval už v 6. minutě. Rabušic přiťukl hlavou na velké vápno Hromadovi, který se opět do míče a ten zapadl do sítě – 1:0.

Rabušic se do šance řítil ve 25. minutě po přiťuknutí Berana, hostující brankář ale byl u míče dřív. Mladík Beran pak po individuální akci střílel z úhlu, jenže Markovič byl připravený.

Ve 29. minutě to už bylo o dva góly. Na roh si naskočil Kačaraba a jeho hlavička zamířila za brankovou čáru – 2:0. Hosté mohli ihned snížit, Budínský dostal dobrý balon, jeho hlavičku ale Nguyen vyrazil.

V 38. minutě už to mohlo být o tři branky. Matoušek našel nabíhajícího Hromadu, ten se snažil obstřelit hostujícího gólmana, který lehce změnil dráhu míče a zazvonila tyč.

Ve druhé půli byli aktivnější domácí, gólových šancí ale ubylo. Boleslav se do vážnější akce dostala v sedmdesáté minutě, po závaru nakonec nikdo z hostí nezakončil. A tak se mohli radovat domácí. Rabušic si stáhl centr Mary, udělal dvě stahovačky a pálil, případný gól by ale stejně neplatil, pískal se ofsajd.

Do velké šance se 72. minutě hnal Pešek, jeho oblouček bránu těsně minul. Boleslav zahrozila o tři minuty později, když Graicarovu ránu krotil Nguyen. A další šanc domácích v 78. minutě – Pešek přiťukl Mosquerovi, který se snažil přehodit Markoviče a minul i bránu.

V samém závěru se pak kopala penalta po zákroku na Peška. Míč si vzal Rondič a svým prvním ligovým gólem zvýšil na 3:0.

Slovan Liberec - Mladá Boleslav 3:0 (2:0)

Branky: 6. Hromada, 29. Tataev (vlastní), 90+1. Rondić (pen.). Žluté karty: 19. Mareš. Rozhodčí: Adámková - Hock, Vlček. VAR, AVAR: Orel, Poživil

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Tijani, Mikula (C) - Mara (86. Chaluš), Hromada - Matoušek (72. Mosquera), Beran (77. Sadílek), Koscelník (71. Pešek) - Rabušic (76. Rondić)

FK Mladá Boleslav: Markovič – Zahustel (62. Klíma Jak.), Křapka, Tataev (62. Šimek), Túlio – Mazáň, Janošek (62. Fulnek), Budínský (C) (73. Drchal), Douděra (46. Gaiciar) – Jiří Klíma, Mareš

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky Slovan Liberec, fobal, boleslav, BK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, SFC Opava, Jiří Klíma, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan porazil Mladou Boleslav 3:0. V tabulce se posunul už na šesté místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.